Royal Tokaji Borászat

Az 1989-ben alakult Royal Tokaji Borászat a borvidék legmeghatározóbb pincészetei közé tartozik. A kezdetektől egyik legfontosabb értékként kezelte a kiváló, történelmi és első osztályú termőterületeket, melyek a kiemelkedő minőségű, egyedi borok készítését biztosítják.

A borászat a rendszerváltás után 1990-ben elsőként készített dűlőszelektált aszút, amely kizárólag egy dűlőterületről származó szőlők termését tartalmazza. Jelenleg a pincészet szintén az első osztályú dűlőkről készít (kiváló évjárat esetén) dűlőszelektált borokat: a mádi Nyulászó, Szent Tamás és a Betsek dűlőkről, illetve a tarcali Mézes Mály területről.

A Royal Tokaji díjnyertes borai a hagyományos tokaji borkészítési technológián alapulnak, de magukban hordozzák a modern technológiák előnyös tulajdonságait is. A Royal Tokaji Borászat vezető szerepet játszott e legendás magyar borok újjászületésében, amik a világhírű borszakíró és a borászat egyik alapító tagja, Hugh Johnson szavaival élve „még az imádkozó angyalokat is megénekeltetik”.

BORNEGYED magazin

– a pezsgő borélmények kedvelőinek

Programajánlók, interjúk, gasztronómiai hírek Budafok-Tétényből

Keresse az ingyenes magazint a Bornegyed pincészeteiben
és éttermeiben – vagy olvassa az online verziót itt.