Kemendy Tradícionális Pezsgőműhely

A család szőlőtermesztéssel és borkészítéssel kapcsolatos története visszanyúlik a II. világháború előtti időszakra.

A Kemendy Tradicionális Pezsgőműhely Kft. elindítója ifjabb Kemendy László volt, aki a nagyvállalti munkáját maga mögött hagyva, egy nehéz, de határozott döntés után 2016-ban megalapította pincészetét.

Eredeti céluk és egyben a vállalkozás lényege az volt, hogy barátaiknak, ismerőseiknek finom pezsgőket készítsenek, olyat, amelyeknél nem kell magyarázkodni, megmagyarázni, mit, hol és mikor kell érezni, miért ilyen vagy olyan a stílusa. Egyszerűen jó ivású legyen, és örömét lelje benne, aki megkóstolja.

A családi vállalkozás jellegéből adódóan kis mennyiségeben kuriózumokat állítanak elő: finom, jó szerkezetű alapborokból, szigorú higiéniai viszonyok között, precíz technológiával, érdekes, limitált szériájú pezsgőket készítenek.

Nyitvatartás:

2019. augusztus 31. szombat: 12:00 - 21:00
2019. szeptember 1. vasárnap: 12:00 - 18:00

Cím: 1223 Budapest, Elza u. 27.

BORNEGYED magazin

– a pezsgő borélmények kedvelőinek

Programajánlók, interjúk, gasztronómiai hírek Budafok-Tétényből

Keresse az ingyenes magazint a Bornegyed pincészeteiben
és éttermeiben – vagy olvassa az online verziót itt.