Pinceséták a Záborszky Pince – Borvárosban

2024-04-06 14:00

Záborszky Pince Borváros 1222 Budapest, Nagytétényi út 24-26.

Pinceséta: 14.00 16.00   (nyitvatartás: 14.00-19.00)


A budafoki pincerendszer a világ egyik legnagyobb ma is működő, összefüggő pincerendszere. Teljes hossza kb. 120 km, melyben a mai napig is borral és pezsgővel foglalkozó neves hazai cégek tevékenykednek.
A ZÁBORSZKY KÚRIA területén átadott BORVÁROS  nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy a maga teljességében mutassa be a bor csodáját: együtt mindazzal a történelmi és kulturális hagyománnyal, amelytől elválaszthatatlan.
A történelmi hordósoron az évszázados hagyományok alapján kialakult különböző típusú hordók és a fafaragó művészek remekműveit tekinthetjük meg.
A Mesterségek Múzeumában a borszállításhoz és hordókészítéshez kapcsolódó egykori szakmák relikviái mesélnek az alkotás folyamatáról.
A Borutcán a magyarországi borvidékek építészettörténeti emlékeiben gyönyörködhet a látogató.
Megtekintjük az egykori Pestiskápolnát és beszámolunk kültéri fejlesztési elképzeléseinkről.


A kb. 60 perces pinceséta részvételi díja 1 pohár bor kóstolásával 3500 Ft/fő, 2 pohár bor kóstolásával 4000 Ft/fő.
Programjainkra az info@borvaros.hu címre várjuk regisztrációjukat

 

 

15:00 órakor Bitai Gergely sommelier invitálja az érdeklődőket egy izgalmas borkóstoló programra. A program ára: 7500 Ft/fő (mely tartalmaz: 6 tételt, borkorcsolyát, ásványvizet). A program regisztrációhoz kötött! Jelentkezni a gergo@sommelierservice.hu címen lehet.

 

18.00: A Promontorium Borlovagrend pódium beszélgetés sorozata folytatódik Dr. Zatykó Zsókával lovagrendünk írnokával.
Az eddig megszokott szíveslátással, szép borokkal és jó hangulattal, várunk mindenkit szeretettel!" A borlovagrend a beszélgetés hallgatóit egy pohár borral kínálja. Részvétel ingyenes.