Elkezdődtek a Budafoki Bornapok

Karsay Ferenc polgármester bevezetője után Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nyitotta meg az eseményt.

A polgármester beszédében kiemelte: a járványhelyzet miatt ezúttal öt helyszínen ünnepelhetnek a látogatók. Hozzátette: családiasabb, baráti beszélgetős típusú rendezvényt szerveztek, ahol a jó bor és az igényes kultúra kéz a kézben jár. Gulyás Gergely miniszter köszöntőjében úgy fogalmazott: a budapesti őszi fesztiválok közül a budafoki az egyik legkülönlegesebb.

  

A megnyitón a világhírű 100 Tagú Cigányzenekar is színpadra lépett. Az egyedülálló formáció vezetője második otthonuknak nevezte Budafok-Tétényt, és megköszönte Németh Zsolt országgyűlési képviselőnek és Karsay Ferenc polgármesternek, hogy befogadta őket a kerületbe. Németh Zsolt beszédében hangsúlyozta: a XXII. kerület tisztességből és művészpártoló hagyományaihoz híven nyújtott segítséget a világhírű zenekarnak.

A 100 Tagú Cigányzenekar a péntek esti megnyitón fergeteges hangulatot varázsolt. A másfél órás koncerten csatlakozott hozzájuk Takács Nikolas is. Ezután pedig a Swing a la Django lépett színpadra Tompos Kátyával.

Az egyedülálló és színes programok szombaton és vasárnap is folytatódnak. Borok, pezsgők, gasztronómia, kultúra, művészet, családias hangulat.

Legyen részese Ön is a pezsgő borkalandoknak és látogasson el a Budafoki Bornapokra!

A Budafoki Bornapokról további információkat olvashatnak a bornegyed.hu oldalon.