Részletek Hamarosan

Legyünk részesei a pezsgő borkalandnak! 

26 borászat, 4 helyszín, 3 nap, fantasztikus előadók, különleges borkóstolók, egyedülálló programok. A bor- és pezsgőbarátok, a zenerajongók, a gasztronómia és a kultúra szerelmesei valamint a családi programok kedvelői ismét együtt ünnepelhetnek - idén a Budafoki Bornapokon! A járványügyi intézkedések sajnos nem teszik lehetővé, hogy megrendezzük kerületünk egyik védjegyévé vált rendezvényét, a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált. A különleges és színes programoknak köszönhetően azonban ismét átélhetjük a pezsgő borkalandot, és felidézhetjük az előző évek hangulatát is. 

Szeptember 3-án a 100 Tagú Cigányzenekar koncertje - Takács Nikolas közreműködésével - a Bor udvarban nyitja meg az eseményt, őket követi a Swing à lá Django Tompos Kátyával. Szeptember 4-én egész nap zajlanak a zenés programok: délelőtt elsősorban a gyerekeket várjuk, koradélután sokszínű kulturális kínálattal, a kerületben élő nemzetiségek programjait élvezhetjük, míg este a rock, a blues, a funk műfajok kiváló hazai képviselői lépnek a Bor udvar színpadára.

A Borligetté alakuló Városház téren, a Szieszta Ponton és a Piactéren kellemes kerthelyiség hangulat vár mindenkit, a baráti beszélgetések, találkozások helyszínei lesznek, ahol a széles gasztronómiai- és borválaszték jelent vonzerőt. A közkedvelt kézműves vásársor ezúttal a Játék utca árnyas, a Piactértől a Szakrendelőig terjedő szakaszára költözik.

A Bornapok elnevezéshez hűen minden helyszínen találkozhatunk budafoki, és vendég borászatokkal az ország több kiváló borvidékéről. Természetesen kerületünk több pincéje is megnyitja kapuit e hétvégére: van, aki minőségi borvacsorával, van, aki különleges tárlatvezetéssel, vagy épp színvonalas koncertekkel, illetve könnyed táncos programmal készül.

A közelmúltban átadott új művészeti- és helytörténeti galériánk, a Magdolna Udvar is készül szombaton és vasárnap: többek között kiállításokkal, családi alkotóházzal, tárlatvezetéssel és akusztikus koncertekkel találkozhatnak az érdeklődők. 

Fontosnak tartjuk, hogy akár a Borfesztivál esetében, minél inkább ügyeljünk a tisztaságra, a rendre, a környezet megóvására a Bornapok területén.

A felhőtlen hangulat ellenére nem szabad elfelejtenünk, hogy a világjárvány még nem múlt el, ezért mindenkit arra kérek, hogy tartsa be a szabályokat és a Bornapokra hozza magával az védettségi igazolványát: az érvényben lévő szabályozás alapján a Bor udvarba, mint zenés-táncos helyszínre csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni, a többi helyszínünk korlátozás nélkül látogatható.

Legyen Ön is részese a pezsgő borkalandnak, és vigyázzunk egymásra!

 

BORNEGYED magazin

– a pezsgő borélmények kedvelőinek

Programajánlók, interjúk, gasztronómiai hírek Budafok-Tétényből

Keresse az ingyenes magazint a Bornegyed pincészeteiben
és éttermeiben – vagy olvassa az online verziót itt.