Pincejárat a Magdolna Udvarban

2024-04-06 10:00

Magdolna Udvar (1221 Budapest, Kossuth Lajos utca 24.)


15:00 Kurátori tárlatvezetés a Nagy Háború Emlékei című kiállításon
2024 februártól tekinthető meg a Magdolna Udvar Helytörténeti Gyűjtemény időszaki kiállítása, amely Budafok, Budatétény és Nagytétény első világháborús emlékeit mutatja be. Kiállításunk tárgyi anyagát egyaránt gazdagítják a magángyűjteményekből származó emlékek és a Helytörténeti Gyűjtemény anyaga. Ismerje meg a Nagy háborúban részt vett katonák egyéni sorsát, életútját kiállításunk segítségével! A tárlatvezetést Gyönki Viktória muzeológus, a kiállítás kurátora tartja.


A nap folyamán kipróbálhatják múzeumi játékunkat a Helytörténeti Gyűjteményben. A játék során múzeumi tárgyainkon keresztül elevenedik meg a múlt, Budafok és Tétény története. Karakterlapjainkat gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánljuk!  


15.00-18.00 workshop Mag Krisztina képzőművésszel A FÉNYERŐ című kiállításhoz kapcsolódva invitálok minden gyermeket és alkotni vágyó szülőt, aki szeretne a fény és sötétség birodalmába vándorolni. Ahhoz, hogy jobban érzékeljük a fényt, sötétben (is) kell lenni Ezt több módon is elérhetjük. Olyan apró installációkat készítünk, amik segítenek a fény és a sötétség kapcsolatát megvilágítani. Vetíthetünk, vagy átvilágítható felületen rajzolhatunk. Ehhez csak pár egyszerű tárgy kell és a Ti fantáziátok. Aki nem fél a „sötétben” jöjjön a fényt felfedezni

Kiállítóterünk térítés ellenében látogatható. Jegyár: 1000 Ft, kedvezményes belépő nyugdíjasoknak, diákoknak: 500 forint.


16.00 A mesélő Péter Pál utcai házak -  tematikus séta Vágvölgyi Anikóval
17.00 Rendhagyó városházi séta - tematikus séta Garbóci Lászlóval
A séta ára: 3800 Ft, amely tartalmaz egy pohár bort és frissen sült sós rudat a Magdolna Udvarban. Előzetes regisztrációhoz kötött:info@magdolnaudvar.hu