Borkóstoló & Helytörténet & Kultúra helytörténeti vezető és sommelier: Bitai Gergely

2024-06-01 15:00

Záborszky Pince - Borváros( 1222 Budapest, Nagytétényi út 24-26. )

 

Borkóstolás alapismeretekkel, helytörténeti érdekességekkel, lenyűgöző pincesétával.

Pincesétára és ültetett borkóstoló programra invitálunk, ha érdekel Budafok (Promontor) izgalmas borászati múltja és elmélyülnél a borok rejtelmes, érdekes világában is! A nemrég felfedezett pestis kápolna látogatása után pincesétára indulunk már borral a kezünkben, ahol történelmi ritkaságokat fedezhetünk fel az ország legszebbjének tartott pinceágaiban. Panoptikummal, borskanzennel, cementhordók sorával és muzeális hordók látványával gazdagodhatunk a helytörténeti érdekességek meghallgatása mellett.

A pincelátogatás része az ültetett borkóstoló. A történelmi visszatekintés mellett szakszerűen kielemezzük poharunk tartalmát, beszélünk a kóstolás és a borkészítés technikáiról, ételpárosításról és megválaszoljuk a felmerülő kérdéseket is.

 

Az e havi borkóstoló témája: Budafok

Soós István SzkI Magiszter Budafoki Olaszrizling 2022

Várszegi Pincészet Balatonboglári Wieland Petit Blanc 2023

Lics Pincészet Szekszárdi Nora-bora rozé 2023

Katona Borház Balatonboglári Merlot "Magyal" 2020

Bitai Gergely Pázmándi Cabernet Franc 2022

Katona Borház Balatonboglári Szürkebarát 2022


 

Ára: 7500 Ft/fő A program kb 3 órás. Tartalmazza a vezetett pincesétát, az ültetett borkóstolót, ásványvizet és borkorcsolyát (olívás kiflikarikákat)

Extra borkorcsolya csak előrendelésre kérhető: 900 Ft/fő (Budafoki kolbászkarikák, kolozsvári szalonna, füstölt karaj, kb. 15 dkg., Serfőző László hentesüzletéből válogatva)

 

A program regisztrációhoz kötött, maximális létszám 30 fő!

Regisztráció: gergo@sommelierservice.hu Részvételi szándékát, kérjük, legkésőbb előző nap este (2024.05.31.) 20 óráig jelezze!