Zápor és napsütés

Talán nem kell bemutatnunk az olvasónak az Acoustic Planet legnagyobb slágerét, az idei A Dal győztes darabját, a Nyári zápor című, egyszeri meghallgatás után is a fülünkbe mászó és dallamtapadás útján azonnal megszeretett számot. Természetesen a Pezsgő téren (polgári nevén: Savoyai Jenő tér) fellépő békéscsabai banda augusztus 31-én délután, verőfényes napsütésben is eljátszotta a már néhány hónap után is örökzöldnek tekinthető kompozícióját, zajos sikerrel.

Szóval, a nyári zápor szerencsére elmaradt, a hasonló című sláger viszont nem, pedig volt rá esély, mivel az együttes énekesnője, Nági (Nagy Brigitta) torka eléggé kikészült a ferrarai utcazenész-parádén, ahonnan lóhalálában érkeztek Budafokra. Nági a hangolás során kétségbeesett arccal tapogatta – kívülről – a hangszálait, de aztán a 24 éves előadóművész a profikra jellemző akaraterővel szépen lehozta az egyórás előadást, amelybe még egy ráadásszám is belefért.

„Még az is lehet, hogy tüdőgyulladásom van, felszökött a lázam is, de nem baj, az éneklés mindent feledtet nálam – magyarázta még a koncert előtt a backstage-ben. – A Ferrara Buskers Festivalon egy szponzorunknak köszönhetően léptünk fel, egy álló héten keresztül zenéltünk, óriási élmény volt. A közönség vevő volt a magyar nyelvű számainkra, ami egy kicsit minket is meglepett. Nagyon befogadó közönség volt, óriási energialöketet kaptunk az olasz közönségtől, amikor több százan is megálltak előttünk, és hallgatták a számainkat.”

Nági amolyan „youtuber”, aki a legnépszerűbb videomegosztó portálra feltett számaival hasít, és amikor átdolgozta Michael Jackson híres darabját, a They don’t care about us-t, az szinte felrobbantotta a kiberteret. Az eltelt két évben négymillióan töltötték le világszerte, és ez hozta meg az ismertséget a hajdúböszörményi lánynak.

Nági pár hónapja csatlakozott az Acoustic Planethez, amely popzenét játszik. Nincs még CD-jük, de egyszer talán az is meglesz.
„Jól éreztük magunkat Budafokon, megismerkedtünk egy érdi rajongónkkal is, aki direkt a mi kedvünkért jött el, és kívülről fújta az első sorban a számainkat, majd a koncert után szelfizett is velünk. Sokat jelentenek számunkra ezek a fanatikus követők.”

Nági június közepén csatlakozott, amikor Zsombok Réka, az addigi énekes – akihez inkább az R&B világa áll közelebb – elhagyta a bandát.  Nagy Brigitta ettől függetlenül a szólókarrierjét is építgeti, valamint kiugróan tehetséges húgával is énekel duetteket. Nági nemcsak énekes, hanem zeneszerző is, a szombati koncert anyagában is volt három saját szerzeménye, amelyeknek a refrénjét a Pezsgő tér közönsége már Nágival együtt énekelte.

(Ch. Gáll András)