?Warm up?, azaz bemelegítő Pincejárat március 7-én

Mielőtt elindulna a szezon a budafoki pincékben, töltsön egy felejthetetlen napot Budapest Bornegyedében, hogy bemelegítsen az egész éves borkalandra!

Március első szombatján a többszázéves Seybold-Garab Pincéjé a főszerep. A gesztenyefákkal árnyékolt kerti kemencében sült disznótoros mellé, Bitai Gergely sommelier, a budafoki borlap kínálatát mutatja be a nap folyamán. De nemcsak kínálja  a bort, hanem előadásában megismerkedhetünk a budafoki borrégiók világával is.

A pincében a zenekari klubok, fesztiválok és rendezvények kedvelt fellépője, a Vanmocsello zenekar ad koncertet. Zenéjük a hallgatóság széles rétegét varázsolja el, a metálzene rajongóitól a goa fesztiválok felszabadult résztvevőin keresztül, a klasszikus hangversenytermek közönségéig.

Innen indul 16 órakor a tematikus séta Garbóci László helytörténész  vezetésével. Budafok díszpolgára a Törley család és a pezsgőgyártás múltjáról, a Törley kripta történetéről és az odavezető útról mesél érdekes és igaz történeteket, azoknak akik ezen a sétán elkísérik őt.

Nemcsak a zene és gasztrokultúra, hanem a képzőművészet szerelmesei sem maradnak program nélkül. A pincében Bányai Gábor keramikus művész, Filotás Viktória szobrászművész és Nádor Mónika keramikus munkái tekinthetők meg.

Aki pedig egy olyan pincére kíváncsi, ahol nem csak kínálják, hanem palackozzák is a borokat, azt szeretettel várják a Várszegi Pincészetben. Itt személyesen a pince tulajdonosa vezeti körbe a látogatókat, hogy miután vendégeit beavatta a borászkodás rejtelmeibe, saját borát töltse a poharaikba.

Az ínycsiklandó magyaros hidegtál elfogyasztása közben Luis Eduardo Castagno és Horváth Misi duóját hallgathatják az érdeklődők. A duó műsorában felcsendülnek olyan dél- amerikai országok zenéi, mint Mexikó, Argentína, Kuba, Peru, valamint spanyol slágerek, pl. Gypsy Kings,de közkedvelt sztenderdek is elhangzanak. A meglepetés vendég, Juhász Anikó, pedig ismert slágereket és filmzenéket szólaltat meg szólógitáron és ukulelén.

Ebben az évben első alkalommal 14-18 óráig nyitja ki kapuját a Pincejárat egyik legnépszerűbb helyszíne, a Barlanglakás Emlékmúzeum. A Veréb utcai -és a budafoki barlanglakások kialakulásáról és történetéről Appel Péter helytörténész mesél.

A Borköltők Pinceétteremben ropogós csirkeszárnyak omlós BBQ oldalassal, steak burgonyával,coleslaw salátával, mártogatóssal és nem utolsó sorban pincekvízzel várják a játékoskedvűeket.

Éljük át együtt a pezsgő borkalandot március 7-én, szombaton, Budapest Bornegyedében, Budafokon!