Visszatérnek a vendégek a Pincejáratra

Több mint tízezer látogató 2022-ben a Budafoki Pincejáraton

A Budafoki Pincejárat 2022-ben már hét éve része Budafok pezsgő kulturális életének. A programokért felelős csapathoz egy régi-új ismerős is csatlakozott, akinek nem volt teljesen idegen a kerület kulturális élete. Tipold Annamária (képünkön) tavaly szeptember óta felelős a projekt sikerességéért. A budafoki pincészetek azonban ismerősek voltak már a számára, hiszen korábbi munkakörében az önkormányzatnál, a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál szervezésében is tevékenyen részt vett.

– Milyen volt az elmúlt egy év a Pincejárat szempontjából?

– Izgalmas, eseménydús időszakot zártunk. Végre újra teljes gőzzel dübörgött a Pincejárat, ami külön öröm volt számunkra az korábbi járványügyi korlátozások után. Újra élőben rendeztük meg zenei tehetségkutatónkat, részesei voltunk a Kerület Napjának, a bornapoknak, és több szakmai kiállításon is megjelentünk. Június óta pedig végre megvásárolható a Bornegyed Társasjátékunk is a Magdolna Udvarban.

– Új helyszínek is csatlakoztak a Pincejárathoz?

– Igen, ebben az évben több új helyszínünk és programunk is sikerrel debütált. Nagyon népszerű a borkóstoló játékunk az idén megnyílt Közösségi Pincében, vagy a Promontorium Borlovagrend szakmai, ismeretterjesztő beszélgetése az év elején csatlakozott Lovagrendi Pincében. Izgalmas borvacsorákkal várja a gasztronómia kedvelőit a Magdolna Udvar, de gondoltunk a helytörténet iránt érdeklődőkre is, és új útvonalakkal bővítettük az eddig is népszerű sétákat.

– Mire a legbüszkébb az eredmények közül?

– Valóban nagyon sok minden történt 2022-ben, de a legnagyobb eredménynek mégis azt tartjuk, hogy a Pincejárat látogatóinak száma meghaladta a tízezer főt, és még nincs itt az év vége. Az új látogatók, érdeklődők mellett arról se feledkezzünk meg, hogy egyre több a visszatérő vendégünk is.

– Hogyan mérhető a látogatók száma?

– A helyszíneink minden hónapban elküldik az információkat arról, hány vendég vett részt náluk a Pincejárat programjain. Ezeket a számokat összesítve mi magunk is meglepődtünk, hogy milyen sokan szeretik a rendezvénysorozatunkat. Reméljük, jövőre ezt a számot is felül tudjuk múlni! Rajtunk biztos nem fog múlni, de addig is várjuk a vendégeket az év utolsó Pincejáratán, december 3-án!