Virágzó civil élet

A bor és pezsgő ünnepén nemcsak a harmincegy országos hírű pincészet kiváló nedűinek kortyolgatása, a pinceséták és az ötven fellépő kínált kitűnő szórakozást Budafok-Tétényben, az elmélyülésre vágyó, művészeteket kedvelő közönség is talált a maga számára szórakozást. Kerületszerte négy fotó-, képző-, illetve iparművészeti kiállítást lehetett megtekinteni az egyébként éjjel-nappal látogatható Művész utcán kívül.

A Magyar Fotográfia Napján, augusztus 29-én Budafoki Képnapok címmel nyílt kiállítás a Klauzál Házban. Az október 12-ig látogatható tárlaton a Budafoki Fotóklub tagjai (Göcz Levente, Hell Ferenc, Kugler Ferenc, Németh Gyula, Pató Ferenc, Sörös 
Richárd, Vankó András, Zács Ágoston) mutatják be az utóbbi egy év legjobb képeit a Vén Emil Galériában, ahol a megnyitón, a fotók között nézelődve a Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola növendéke, Szabó Vencel trombitajátékában is gyönyörködhettek az érdeklődők.
A borfesztivál nulladik napján kiállítás nyílt a Záborszky Pincében a Mészáros László Képzőművészeti Baráti Társaság tagjainak munkáiból. A számos alkotásból álló kiállítást Karsay Ferenc nyitotta meg. A polgármester a tagok többségéhez fűződő személyes kapcsolatait kiemelve beszélt a kerületben működő több mint kétszáz civil szervezetről. Felidézte a Kisváros a nagyvárosban és a Mindenki fontos jelmondatokat, amelyek ékes bizonyítékaként említette a kiállítást. Hozzátette: a virágzó civil élet a lokálpatriotizmusból fakad, kerületünkben az emberek vigyáznak és figyelnek egymásra, szeretik egymás társaságát, szabadidejüket szívesen töltik együtt, közösségben.
A koccintással záródó megnyitón a testvérvárosi lengyel delegáció is részt vett. (Tamás Angéla)