Végigutazták a nyarat

Egy, a zenére önfeledten táncoló kétéves forma kisgyerek, a bandával szinte együtt turnézó rajongó, a refréneket előszeretettel éneklő fiatalok és a háttérben dúdoló nyugdíjasok – nos, ilyen volt a hangulata a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál szombati napján rendezett Dánielfy Gergő-koncertnek. A fesztivál egyik magjának számító Borudvarban ritkán lehetett üres asztalt találni, nem volt ez másképp a késő délutáni koncert ideje alatt sem.

Az idén jubiláló, immáron harmincéves borfesztivál előszeretettel invitálta színpadra a legkülönbözőbb korosztályok képviselőit, legyen az előző generációs híresség, avagy a mai fiatalok kortárs zenésze. A televízióból is ismert ifjú tehetség – és zenekara –, Dánielfy Gergő és az Utazók az Oroszlános udvarban igyekeztek forrósítani a hangulatot.

Gergő neve sokak számára ismerős lehet, hiszen néhány évvel ezelőtt az X-Faktor című tehetségkutató élő adásáig menetelt, majd A Dalban is viszont láthattuk a képernyőn a fiatalembert. Nemrég pedig gondolt egyet, és saját bandát alapított. Ez lett az Utazók.

– A Dal után jött az ötlet, hogy szeretnék fesztiválozni is, ezért olyan embereket vettem magam mellé, akiket a barátaimnak is mondhatok. Létrehoztam az együttesünket, a Dánielfy Gergő és az Utazók című formációt, s ma ezen a néven koncertezünk – mesélt a kezdetekről a vokalista.
A csapat elsősorban saját, Gergő által írt dalokat adott elő, de felcsendült néhány korábbi érából származó magyar sláger is. A padoknál lakomázó vendégek ilyenkor az evés-ivást félbeszakítva énekelték a fiúkkal a közismert számokat, igazi nyár végi bulihangulatot idézve.

Az Utazók közel negyven koncertet adott a nyáron, mindegyik show-ra örömmel gondolnak vissza.

– Minden egyes fellépés és rajongó sokat jelent számunkra – mesélte Gergő. – Akadt például egy kisfiú, Botond, aki az édesanyjával jó néhány koncertünkön megfordult a nyár folyamán. A borfesztiválra is kijöttek, itt kapott tőlünk a kis srác egy pólót ajándékba. De rajta kívül is vannak még olyan követőink, akiket szinte minden fellépésünkön viszontlátunk.

A délutáni hőségben amúgy is megfáradt fiúk a koncert után sem dőlhettek le vagy élvezhették a fesztivál gasztronómiáját, hiszen egyből az Alföld – pontosabban a Szegedi Ifjúsági Napok – felé vették az irányt; két koncerttel búcsúztatták a nyár utolsó napját. És bár emiatt kimaradt a kötelező borkóstoló, a fiúknak így is nagyon tetszett a budafoki hangulat, különösen az itteni emberek, ami – Gergő szerint – a legfontosabb dolog egy fesztiválon.

(Gáll Anna)