Ünnepeljünk együtt!

Az, hogy ma Budafok-Tétény élhető, szerethető „kisváros” lehet, az elődeink munkáját is dicséri. Érdemes visszaemlékezni arra, ki az, aki megteremtette kerületünk alapjait, jókedvvel tisztelegni a munkája előtt, megmutatni, hogy tevékenységének ma is terem gyümölcse, hogy pezsgő élet van ott, ahová fejlődő várost álmodott. 

Június 21-én, Záborszky Nándor, Budafok első polgármestere születésnapján ünnepeljük a Kerület Napját. 

Évről évre újabb programokkal várjuk a budafok-tétényieket, de a rendezvény célja mindig változatlan: együtt ünnepelni azokkal, akikkel közös az otthonunk. Kollégáimmal mindent megteszünk azért, hogy ehhez minden adott legyen: hét helyszínen készülünk programokkal, így minden korosztály megtalálja a kedvére való szórakozást. Keressük a kerület legerősebb emberét, Budafok-Tétény legjobb főzőcsapatát, de lesznek vízi versenyszámok is, és az is kiderül, melyik történelmi városrész képviselői győzedelmeskednek a kötélhúzó versenyen.  Biztos vagyok benne, hogy idén is sokakat fog érdekelni Garbóci László helytörténeti sétája és a geocaching, ezért ebben az évben újabb programmal bővült a tematikus séták kínálata: a Budatétényi Rozáriumot járhatják végig azok, akik megismerkednének Európa egyik legnagyobb gyűjteményes rózsakertjével. 
Idén több új helyszín is csatlakozik a Kerület Napjához! Ekkor adjuk át a Duna-parti szabadidőparkunkat, amely számos programmal várja a sportolni vágyókat: dekázó és ügyességi versenyeket, kézi- és kosárlabda-bemutatókat szervezünk. De aki ezeken nem szeretne részt venni, az is élvezheti a megújult Duna-partot, ahol új játszótér, park és sportpálya vár mindenkit ettől a naptól kezdve. 

Aki eddig csak hivatalos ügyeket intézni járt a Városház térre, az a Kerület Napján egészen új arcát ismerheti meg ennek a területnek. A Pincejárat csapata varázslatos Borligetté alakítja erre a napra, így a hűs boroké, a finom falatoké és DJ Bootsie-é lesz a főszerep, aki zenéjével tökéletes aláfestést ad a szabadtéri nyárestének. Aki a lazulás helyett inkább táncolna, annak csak pár lépést kell megtennie, és máris a Madarak zenekar „házibulijában” találhatja magát.  

Ünnepeljen Ön is velünk, legyünk együtt a kerület ünnepén!

Karsay Ferenc polgármester