Újra zenés műsort szervez a KÉSZ

Ránk fér már egy kis vidámság, hiszen a pandémia miatt több mint egy évig nem vehettünk részt felhőtlenül kulturális programokon. A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) helyi szervezete gondolt egyet, és szinte amint lehetőség nyílt rá, azonnal zenés műsort szervezett tagjai számára június 18-ra…

„KÉSZen állunk, újra együtt!”, ezzel a figyelemfelkeltő címmel hirdették meg a programot, amelynek alcíme: Dallamok szárnyán Szóka Júlia énekművésszel. Az operettprimadonna nem ismeretlen a kerületiek előtt, hiszen az utóbbi években többször is láthattuk-hallhattuk Budafok-Tétény különböző kulturális rendezvényein.

– Nagyon jóleső érzés, hogy újra gondoltak rám a kerületben, mert mindig szívesen lépek itt fel – mondta Szóka Júlia megkeresésünkkor. – A helyi keresztény értelmiségiekkel régi a kapcsolatom, Hervai István, a szervezet korábbi, ma tiszteletbeli elnöke, többször hívott programjaikra, hogy műsorommal színesítsem.

– Június 18-án délután öt órakor a Szent Imre Otthonban mivel színesíti műsorát?

– Felcsendülnek majd ismert operettmelódiák, örökzöldek, a trianoni megemlékezések közelsége miatt pedig hazafias dalok is, mint például a Szép vagy, gyönyörű vagy, Magyarország című. Azt is tervezem, hogy megénekeltetem a közönséget, ilyen hosszú kényszerű hallgatás után ránk fér már egy kis zenés kikapcsolódás. Alig várom már a nézőkkel való találkozást.

– Mennyire nehéz egy művésznek visszarázódni a régen megszokott rendszeres szereplésekbe?

– Embert próbáló időszakot éltünk át, színészek, énekesek nehezen léteznek pódium, illetve közönség nélkül. A hangunk karbantartása sem könnyű feladat ilyenkor. Szerencsére én a „szomszédban”, Érden tanítok a Lukin László Alapfokú Művészeti Iskolában magánéneket, így napi tréningben vagyok. Ezenkívül, ahogy a járványügyi helyzet javult, jöttek a felkérések, most éppen trianoni emlékműsorban léptem fel Dömsödön, a hónap közepén, 11-én pedig Veszprémben, a Rátonyi Fesztivál nyitó ceremóniáján veszek részt, tehát Budafok-Tétényben, 18-án, már kellően „beénekelve” szerepelhetek a KÉSZ nyitórendezvényén.

– Ezek szerint kezd sűrűsödni a programja?

– Hál istennek, igen, szinte napról napra jönnek az újabb felkérések Pápától Verpelétig. Remélem, a Covid újabb hulláma már nem áll utunkba, és egyre több kulturális program feledteti el velünk ezt a rendkívüli időszakot.

(Temesi László)