Tovább gazdagodott a kerület pezsgő zenei élete

A bornapok nyitókoncertje után beszélgettünk Beke Farkas Nándorral

Az együttes elnök-menedzsere elmondta, hogy ez volt az első nyilvános fellépésük Budafokon. Kora tavasszal, amikor befogadta őket Karsay Ferenc és Budafok-Tétény lakossága, ígéretet tett, hogy a kerületnek felajánlanak egy olyan nagykoncertet, amelyért nem kérnek fizetséget. Erre remek alkalom kínálkozott a Budafoki Bornapok megnyitásakor.

Debütálásuk kapcsán elmesélte, hogy nehezen fértek el a színpadon, mert sztárvendégük, Takács Nikolas előadásához plusz zenészeket is hívott. A tánczenészek részvétele nagy segítséget jelentett számukra annak ellenére, hogy már nem áll távol tőlük a könnyűzene, hiszen muzsikáltak Szulák Andreával, Király Viktorral, Vastag Csabával, sőt Majkával is, akivel tizenegy koncertet adtak.

A műsor összeállításáról megtudtuk, hogy a teljes zenekart igénylő nagy Strauss- és Csajkovszkij-valcerek, az operanyitányok kimaradtak, mert magyar szerzők műveivel és a magyar ihletésű darabokkal akarták szórakoztatni a közönséget.

– A kiváló akusztikájú Cziffra Központban nagyon jó feltételek mellett kaptunk próbalehetőséget. Berendezkedtünk, amelyhez nagy segítséget nyújtott Németh Zsolt, de Szepesfalvy Anna és Molnár Gyula is egyengette az utunkat – emlékezett vissza fél évvel korábbra az elnök, majd arról beszélt, mire számíthatunk az év utolsó harmadában.

Szeptember 25-én a szólistáik adnak koncertet, októberben Hungarikum kavalkád lesz operettel, magyar nótával és a 100 Tagú Cigányzenekarral. November végén a klezmer és a cigányzene találkozik a Cziffra Központban, az év utolsó hónapjában pedig a Klauzál Házban adnak koncertet, amelyen neves klasszikus művészeket vonultatnak majd fel.

(Tamás Angéla)