Tisztelgés Cziffra előtt

Megtelt a Cziffra György Nagytétényi Közösségi Színtér november 20-án, amikor egy rendkívüli orosz tehetség emlékezett világhírű elődjére, Cziffra Györgyre nagy élményt nyújtó koncertjén. Andrey Gugnin pillanatok alatt elbűvölte lelkes közönségét.

Az önkormányzat részéről Papp Liza Ildikó programszervező elmondta, elmondta, hogy nyolc éve szervezik ezeket a zenei programokat, nagy örömükre telt házakkal, és a nézők mindig a zene bűvöletében, lelküket, szívüket élményekkel megtöltve térhettek haza. Reméli, így lesz ez most is – tette hozzá és átnyújtotta az önkormányzat ajándékát az orosz zongoraművésznek, valamint az est házigazdájának, Dinya Dávid karmesternek, zeneszerzőnek, aki a színpadon beszélgetett Andrey Gugnin-val. 
– Hétéves koromban kezdtem el zongorázni – tudtuk meg tőle –, és naponta hat-hét órát gyakorolok. Cziffra György munkásságát már egész fiatalon megismertem, és különleges zongorajátéka engem is mindig inspirált. Nem tudatosan hatott rám, de már akkor lenyűgözött kifejező ereje. Nagyon szeretem a magyar zenét, a magyar zeneszerzőket, elsősorban Lisztet, Bartókot és Ligetit. 
Ezután Andrey Gugnin bemutatta, milyen bravúros zongorajátékra képes ő is másfél órás koncertjén Liszt, Bach, Ravel, Rachmaninov, Stravinsky műveinek interpretálásakor, de különösen a ráadáson, amikor Felix Blumenfeld zeneszerző „egykezes” szerzeményét adta elő bal kézzel… Erre mondta a koncert végén, a művész-közönség találkozón a nagy zenerajongó és koncertjáró, Cziffra György régi tisztelője, Demján Sándorné Andrey Gugnin-nak gratulálva: „Elképesztő, nem találok szavakat, ilyet még nem láttam az évtizedek alatt, pedig rengeteg zongoraművészt hallottam hosszú életem során.” A dicsérő szavak nagyon jólestek az orosz művésznek, aki először járt hazánkban, és, mint mondta, jó szájízzel, emlékekkel utazik tovább Nagytétényből koncertkörútjára, Japánba, Angliába és a Kanári-szigetekre.
Mi, nézők pedig haza, szívünket, lelkünket megtöltve élményekkel…

Temesi László