Társasjáték a Bornegyedről

Közeleg a Kerület Napja, és mi is lehetne ennél méltóbb alkalom arra, hogy bemutatkozzon a Bornegyed projekt új helytörténeti kiadványa, a Bornegyed Anno társasjáték.

Ennek megfelelően június 4-én 14 és 18 óra között a Magdolna Udvarban a játékos kedvű érdeklődők nemcsak érdekes információkat tudhatnak meg a szerzőpárostól, Gévai Csillától és Koródi Esztertől, hanem akár ki is próbálhatják a társasjátékot. Ebben játékmester nyújt segítséget azoknak, akik velünk tartanak ezen a különleges napon. A játék megvásárolható a Magdolna Udvar boltjában, így akár a családdal, akár a barátokkal már otthon is újraélhető ez a nagyszerű kaland.

A Bornegyed Anno egy stratégiai kalandjáték, amely 16-tól 99 éves korig szórakoztatja és tanítja is a játékosokat. Bemutatja a mai Bornegyed kedvelt helyszíneit, a századfordulós Budafok és Nagytétény főbb nevezetességeit: kastélyokat, gyárakat, és persze az ebben a korban élt híres elődeinket, mint Törley Józsefet, a feleségét, Sacelláry Irént, a Francois testvéreket, Dietzl Józsefet, Ray Rezső Vilmost és még sokan másokat. Várai Artúr grafikus munkája nyomán mintha csak Rejtő Jenő karakterei kelnének életre és repítenének minket vissza a varázslatos Promontorium világába. Az alkotóknak a helytörténeti kérdésekben Garbóci László, kerületünk díszpolgára volt segítségére abban, hogy hiteles és megbízható módon ismerhessük meg ezt a korszakot.