Sztárvendégek a bornapok megnyitóján

A BDZ Big Band vendége lesz Polyák Lilla és Gájer Bálint

A Budafoki Bornapok megnyitóján nem akármilyen koncertet élvezhetnek majd a vendégek. A sztárvendégek között fellép Gájer Bálint a Budafoki Dohnányi Zenekar Big Bandjének meghívottjaként. Gájer Bálint, a kiváló hangú énekes egyaránt otthonosan mozog a pop, a swing, a latin zene és a jazz világában, előadóművészetében egyértelműen visszaköszön Michael Bublé zenei stílusa. Ütőhangszeres tanulmányait követően Gájer Bálint 2005-ben végzett a Dr. Lauschmann Gyula Zeneművészeti Szakközépiskola jazz-ének szakán, Pély Barna és Pocsai Kriszta tanítványaként. 2009-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett jazz-ének előadóművész, tanári diplomát. Megnyerő stílusa, különlegesen sármos hangja és a hozzá közel álló swing hamar népszerűvé tette.

A fiatal tehetség sikert sikerre halmozott. 2009-ben a Jazzy Rádió által meghirdetett III. Jazzy Jazz Dalversenyen Bálint a Legjobb férfi énekes különdíjat vehette át. Négy évvel később ezüstérmes lett a TV2 énekes tehetségkutató műsorában (The Voice). Még ugyanebben az évben neki ítélték az Allee Elegancia Díját (a legelegánsabb zenész), a Magyar Hanglemezgyártók Szövetsége pedig Fonogram díjjal jutalmazta a Group’N’Swing zenekar Botrány (Episwing) című lemezét (Az év hazai szórakoztató zenei albuma). Bálint már több éve a csapat énekese, de emellett saját zenekarával, a Michael Bublé Tribute Banddel is rendszeresen fellép. A gyakran magyar Michael Bublénak becézett énekes nem hanyagolja el szólókarrierjét sem. Első saját dala, az Értem jött a nyár több rádióban is gyakran játszott sláger volt.

A BDZ Big Band másik vendége Polyák Lilla színésznő, énekes lesz. Polyák Lilla énekesnőként is szép sikereket tudhat magáénak, számos mese betétdalát énekelte, és több musical CD-n is közreműködött. Énekesi karrierjének fontos állomása volt, amikor 2008-ban megnyerte az M1 Csináljuk a Fesztivált című műsorát a világhírű Woman in Love című dal előadásával. Volt férjével, Homonnay Zsolttal két közös lemezük jelent meg. A Ketten című albumot 2009-ben adták ki, és hamarosan aranylemez lett. Második lemezük 2010-ben jelent meg Két szív címmel. 2013-ban az Eurovíziós Dalfesztivál nemzeti dalválogatójában a Valami más című dala a középdöntőig menetelt, 2014-ben pedig a Karcolás című sláger került a legjobb 30 dal közé. 2021 őszén Maradj címmel újabb saját dallal rukkolt elő. 2014-ben megjelent a Most és Mindörökké című első szóló válogatásalbuma.

(VH)