Sztár a Ringló utcából

Most már hivatalosan is sztár, ugyanis megnyerte a Sztárban sztár című zenés tévévetélkedőt. Szabó Ádám újabb babért gyűjtött be, s ezzel nemcsak harmonikajátékával, hanem énekhangjával is csúcsra jutott. Az egykori budafoki kisfiú nagyfiúvá nőtte ki magát a művészvilágban… 

A Csillag születik című tehetségkutatón ismerhettük meg egy évtizede, majd az X-faktorban és A Dalban bizonyított, ősszel pedig a Sztárban sztárban. Nincs példa rá, hogy valaki több tehetségkutatón is, két műfajban mutassa meg tehetségét olyan sikerrel, hogy a dobogón, illetve közelében végezzen.

– Most végre győzött. Milyen érzés? – kérdeztük az ifjú sztárt.

– Ez egy új érzés számomra, de az eddigi teljesítményeimért sincs mit szégyenkeznem. Persze, nagyon örülök, hogy most nyertem.

– Nem is akárkiket megelőzve, tapasztalt, befutott énekesek előtt, az egyik legnagyobb név Vastag Csaba…

– Valóban, igen erős mezőny volt, tele X-faktor-győztesekkel, így talán még értékesebb ez a siker.

– Nehezítette szereplését, hogy volt szerelmét, Tóth Andit előzte meg?

– A sors fintora, hogy éppen vele állhattam egy színpadon, ezért nem is tudok százszázalékosan örülni a sikernek. Rossz érzés volt vele az eredményre várakozni, így azon se lepődtem volna meg, ha ő nyer. Egyébként ennek is örültem volna. Boldog vagyok, hogy Andi az életem része volt, de ennyi volt ebben a kapcsolatban, nem több… 

– Mit szólt a család az újabb sikeréhez?

– Nálunk szinte mindenki zenél, a testvéreim és az édesapám is, aki mostanában inkább menedzsel. Tudják, mennyit dolgoztam a sikerért az elmúlt három hónapban, ezért az örömük igen nagy volt, amikor kiderült, hogy beérett a munka gyümölcse és megnyertem a zenés vetélkedőt.

– Mire költi a kapott egymillió forintot?

– Felajánlom az autistáknak, értük december közepén lesz egy műsor, amit remélem, enged megtartani a Covid.

– Tudjuk, hogy szeret focizni és nagy futballrajongó. Kinek szurkol?

– A színészek közt szoktam néha rúgni a labdát, és természetesen nyomon követem a Fradi, illetve a válogatott remek szereplését. S persze, az élvonalba került Budafokét is, amihez gratulálok! Csupa szép emlékeim vannak a kerületről, hiszen kiskoromat a Ringló utcában töltöttem. Édesapám is tősgyökeres budafoki, itt született, idejárunk a keresztapámhoz és barátainkhoz. Többször felléptem a kerületben különféle rendezvényeken, nagyon szeretem ezt a kerületet. S annak is örülök, hogy újra van miért szurkolnom, mert nekem most a focisták az igazi sztárok!

(Temesi László)