??Szívünkben szép zöld tüzek égnek??

A Maradj otthon! felszólításnak eleget téve a Klauzál Ház otthonról élvezhető kulturális programokkal próbál szórakozást nyújtani látogatóinak. A művelődési központ munkatársai azon fáradoznak, hogy az elmaradt előadások, az élményt nyújtó rendezvények, kiállítások és ünnepi alkalmak miatti hiányérzetünket valamelyest pótolják online módon.

Március 27-én, a Színház világnapján ajánlataik közé felkerült Az Örkény Színház üzenete a Színház világnapja alkalmából, április 11-én, a Magyar költészet napján pedig saját készítésű kisfilmmel jelentkeztek.

József Attila születésnapja alkalmat teremtett arra, hogy egy sokak által kevésbé ismert, de annál szebb vers hangozzék el Kubik Anna előadásában. Az Isten című verssel nemcsak a Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes művész üzen Budafok-Tétény lakosainak, de egy-egy mondat erejéig kerületünk tizenhét népszerű embere is részt vesz a közös, rendhagyó versmondásban. A videón elhangzó kísérőzenét a Budafoki Dohnányi Zenekarnak köszönhetjük.

A Cziffra Központ Költészet napi megemlékezésén a korábbi elképzelés szerint József Attila mellett a százhúsz éve született Szabó Lőrincet is megidézte volna Balázs László Gábor és Gáspár Sándor versben, valamint Girincsi Fruzsina és Németh Bendegúz zenében és dalban. Ha van kedvük, hallgassanak bele a tervezett műsorba! A műsorok linkjei megtalálhatók a Klauzás Ház honlapján.

A Klauzál Ház állandó „műsorszámokkal” is kedveskedik vendégeinek. Videóra rögzített anyagaik segítségével Radóczy Mária iparművész kreatív foglalkozásokat tart a gyerekeknek, Pállay József művésztanár a műalkotások titkait fedi fel, Csáki László számítógépes oktatást tart a szenior korosztálynak, és az Olvassunk együtt sorozatban a Klauzál Ház munkatársai osztják meg szépirodalmi élményeiket.  

(Tamás Angéla)