Szezonnyitó ONLINE Pincejárat

Március 6-án a Bornegyed facebook oldalán!

Budapest Bornegyedében, Budafokon akkor sem áll meg az élet, ha a koronavírus miatti korlátozások miatt nem engedik meg a rendezvények megtartását és a pincék látogatását. Szeretnénk, ha ezt a napot velünk töltenék az online térben és bízunk benne, hogy rövidesen személyesen is újra találkozhatunk a budafoki pincevilágban!

A Pincejárat egyik legnépszerűbb programja a Garbóci László helytörténész által vezetett tematikus séták. A vírus elleni védekezés miatt bevezetett korlátozások következtében a decemberi pincejáratot már az online térben tartottuk meg, és ennek kereténen elindítottunk a Virtuális Helytörténeti Séta sorozatunkat. Természetesen ezek, a már meglévő audikommentárokra épülő filmek nem tudják pótolni a helytörténeti séták hangulatát, éppen ezért igyekszünk új élményt nyújtani. Korabeli képek, fotográfiák, filmhíradó részletek, animációk felhasználásával szemléltetjük, vagy éppen színesítjük a helytörténeti beszámolókat. Sőt, a sorozat epizódjaiban bemutatunk nehezen hozzáférhető, ritkán látható dokumentumokat is.

Tartson velünk 16 órától és ismerjük meg együtt a Péter Pál utca történetét, a Virtuális Helytörténeti Séta Budafokon következő epizódjában!

A Budafoki Pincejárat idén ünnepli 5. születésnapját. Ennek alkalmából Katona Zsófia közreműködésével a Katona Borházat mutatjuk be. Azt a borászatot, amelyik a kezdetektől fogva velünk tartott. Azokon a hétvégéken is, amikor teltházzal működtek a pincék, és abban a nehéz időszakban is, amikor a korlátozások miatt csak limitált létszámú közönséget fogadhattak. 17 órától az online bor- és gasztrobemutató másik vendége Daróczi Károly borvacsora mester lesz. Daróczi Károly finom borkorcsolyáival, Katona Zsófi pedig felejthetetlen boraival ünnepli velünk a Pincejárat 5 éves évfordulóját. Aki pedig nemcsak látni és hallgatni szeretné a kóstolót, hanem ízlelni is, annak nincs más dolga, mint megrendelni a Katona Borászat webshopjából az italokat. A borcsomag megrendelhető 9700 Ft helyett 8500 Ft-ért, Budapesten ingyenes házhozszállítással.

19 órakor kezdődik az online kvíz, ahol a játékosok online mérik össze tudásukat 7 különböző egyedi kérdéskörben, amelyekben nem minden esetben az általános műveltségen van a hangsúly. Filmek, zenék, régi műsorok és reklámok felismerése, logikai feladatok, szójátékok és még sokáig sorolhatnánk. A résztvevők telefonjuk segítségével válaszolhatnak a feltett kérdésekre.

Az este zárásaként 20.30-tól Pincejárat 2021 - az idei tervekről mesél a két főszervező: Deutsch Anita és Salamon Judit a Promontor TV stúdiójában.

Reméljük velünk tartanak, hogy újra együtt élhessük át a pezsgő borkalandot március 6-án, szombaton Budapest Bornegyedében, Budafokon!

Pincejárat - Bornegyed - Budafok-Tétény

Fedezze fel velünk a Bornegyedet! Talán sokan nem is tudják, hogy Budapest egyik kerülete, a „Budapest Bornegyedeként” is ismert Budafok mennyi csodát, látványosságot rejt – pedig neves pezsgőkészítő cégek, mint a Törley, vagy borászatok, mint a Lics Pincészet működnek itt. A hatalmas, látványos pincék nemcsak borászatoknak, hanem vendéglátóhelyeknek, látványos kiállításoknak is otthont adnak.