Szerelem és romantika

A szerelemről és romantikáról szólt a borfesztivál utolsó koncertje a Savoyai Jenő téren, ahol a csodás hangú, elegáns megjelenésű Polyák Lilla különleges zenei élményt szerzett közönségének.

A Budapesti Operettszínház sokoldalú művészét évek óta láthatjuk a Rebecca–Manderley-ház asszonya című musicalben, tavaly augusztus óta az István, a király című rockoperában Sarolt szerepében, és nyár elejétől a Carousel – Liliom címmel bemutatott zenés darabban is. A Madách Színházban többek között a Mary Poppins címszerepét alakítja, de szerepel az Én, József Attila, valamint a Tanulmány a nőkről című musicalekben is.

– Idén ez az utolsó fesztiváli fellépésem. A színházi évadban sok az elfoglaltságom, ezért jövő év tavaszáig már csak kisebb felkéréseknek tudok eleget tenni – mondta Polyák Lilla, amikor fellépése előtt beszélgettünk.

– A színművész szakon a próza szakirányt választotta, mégis folyamatosan énekel.

– A színészet komplex művészeti ág, így bármilyen irányba tágíthatom a határokat. Prózai szakot végeztem, azonban nagyon szeretem a musicalt, a jazzt és a popzenét is. Tizenöt éves korom óta különböző zenekarokban énekelek, és már a főiskola előtt színpadra állhattam a Győri Nemzeti Színházban, A padlás című musicalben. Attól kezdve zenés darabokban játszom, de igyekszem kipróbálni mindazt, amihez kedvet érzek.

– Milyen műsorral érkezett a fesztiválra?

– Könnyűzenei programmal készültünk, mert a színházi szerepeim mellett jólesik azoktól eltérő műfajú dalokat is előadni. A Pezsgő téren állandó zenekarommal, négy csodálatos muzsikussal lépek fel, a koncert műsorát pedig szerelemközpontú feldolgozásokból, illetve romantikus hangulatú saját szerzeményekből állítottuk össze. Sok-sok szerzővel működünk együtt, így Rakonczai Viktorral, Szakos Krisztiánnal és Bella Mátéval is, akik olyan dalokat írnak nekem, amelyeket sajátomnak tudok érezni. A popzene területén azonban nem vagyok elég termékeny, mert az idő behatárolt. Nyáron sokat koncertezem, de nekem nem ez a fő „csapásirány”.

– Milyen új feladatok várják az őszi időszakban?

– A Budapesti Operettszínházban szeptember közepétől játsszuk a felújított Szépség és a Szörnyeteg című musicalt, a Pinceszínházban a C’est La Vie című kétszemélyes Gregg Opelka-darabban játszom Juhász Rékával, és a tévé képernyőjén is láthat a közönség a Mintaapák című napi sorozatban. (vh)