Százhúszan jelentkeztek a tehetségkutatóra

Az idén hétéves Budafoki Pincejárat részeként meghirdetett könnyűzenei tehetségkutató versenyre minden eddiginél többen, százhúszan jelentkeztek annak reményében, hogy a Budafoki Bornapok egyik zenei színpadán vagy különdíjasként egy Pincejárat alkalmával, illetve a kerület valamelyik kulturális programján koncertet adhatnak a budafok-tétényi közönségnek.

A pályázók által beküldött videofelvételek közül a háromtagú zsűri – Micheller Myrtill énekesnő, Puskás Csaba zenész, karmester és a bornapokat szervező önkormányzat részéről Gadácsi Miklós társadalompolitikai koordinátor – választotta ki, hogy melyik produkció juthat a középdöntőbe.
Micheller Myrtillel a beérkezett pályázati anyagokról és az értékelés szempontjairól beszélgettünk.

– Hogy összegezné a tehetségkutató első szakaszát?

– Nagyon népszerűvé vált ez a verseny, rekordot döntött a jelentkezők száma. Tizenötnél sokkal több idevaló produkció érkezett. Sokat vívódtunk, ki jusson tovább, mert mindhármunknak megvoltak a saját szempontjai is, holott nagyjából egy irányba néztünk. Nehéz összevetni az amatőr és a nagyon professzionális anyagokat, nem vehetjük egy kalap alá az önmaguktól feltörekvő, akár fiatal, akár már rutinosabb zenekart a profikkal, akiknek az anyagán egy teljes team dolgozik. A stúdiófelvételek hibátlanok, de azokból nem derül ki, hogy játszik élőben egy zenekar, milyen a színpadon az előadó. Egy élő felvétel tisztább képet ad erről. Fontos szempont volt, hogy amatőr és profi előadók egyaránt tovább juthassanak. Figyeltünk arra, hogy minden stílus helyet kapjon, a rock, a pop, a folk és a jazz is, hogy minden zenei műfajnak adjunk legalább egy zenekarnyi lehetőséget.

– A tizenöt előadóból május 6-án csak tízen játszhatnak a közönség és a zsűri előtt. Hogy történik a további válogatás?

– Mostantól a szavazatok számán múlik, melyik zenekar vagy előadó játszhat majd a döntőn, hiszen a második fordulóba bekerült összes zenekar videója felkerült a Bornegyed Facebook-oldalára Facebook.com/BudafokiPincejarat) és honlapjára (Bornegyed.hu/pincejarat), ahol február 27-ig a közönség voksolhat a neki tetsző dalra, előadóra. A legtöbb szavazatot elnyert tíz produkciót láthatjuk majd élőben a döntőn.

Tamás Angéla