Sissi új dalai a Klauzálban

A Budafok Big Band koncertjei mindig maradandó élményt nyújtanak a közönségnek. A zenészek profi játéka, a közkedvelt dallamok, és nem utolsósorban a meghívott, kivétel nélkül kiváló vendégművészek, valamint a velük való közös muzsikálás remek hangulatot varázsol előadásaikon. Az idei Tavaszi Művészeti Fesztivál első és egyben „kedvcsináló” programján, május 5-én a Klauzál Ház színháztermében Polyák Lilla színművésznő vendégszereplésével ad koncertet a Budafok Big Band.

A Budapesti Operettszínházban nemrég bemutatott Jekyll és Hyde Lucyja, a Kőszívű Baradlaynéja, az Elisabeth című musical Sisije énekesnőként olyan érdekességekkel is készül a koncertre, amelyeket még nem hallott tőle a közönség.

– Szerepein végigtekintve több színházban játszik, a musicalek világában él, mégis számos mese betétdala, Eurovíziós Dalfesztivál, aranylemez és válogatásalbum fűződik a nevéhez. Melyik műfaj áll Önhöz a legközelebb?

– A musicalek mellett örömmel adom elő a saját számaimat és a popfeldolgozásokat, de szívesen énekelek jazzfeldolgozásokat is. A Budafok Big Band új csapat a számomra, a műfaj és a nagyzenekari kíséret azonban nem szokatlan az életemben, hiszen a Budapest Jazz Orchestrával is gyakran koncertezem. A budatétényi fellépésre a kihagyhatatlan jazzsztenderdek mellett több új dallal is készülünk a zenekarral.

– Húsz éve, hogy ismét itthon dolgozik. A Bécsben töltött évek után is országszerte láthatjuk színházi előadásokon, koncerteken és a televízióban egyaránt. Melyik terület a leginkább kedvére való?

– A színészet nagyon színes szakma, és minél több szegmensét próbálhatom ki, annál izgalmasabb tud maradni a számomra. Prózai szakot végeztem, azonban nagyon szeretem a musicalt, a jazzt és a popzenét is. A covid visszavetette a szakmát, így engem is. Kevesebb fellépés volt, de ez az évad nagyon jól sikerült. Szeptember óta folyamatosan próbáltam a különböző színházakban és egymást érték a premierek. A két hete a Budapesti Operettszínházban bemutatott Jekyll és Hyde című musical volt az ötödik új darab, amelyben szerepet kaptam.

– Nyáron a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon színre kerül a Kőszívű című musical, amelynek március 15-én már az olvasó- és énekpróbája is nagy sikert aratott. Mi várható még a nyárra?

– A nyár egy részét a Margitszigeten töltöm, mivel emellett a kecskeméti Elisabeth című musicalt is bemutatjuk a budapesti közönségnek. A koncertekről keveset tudok, mert még mindig óvatosak az emberek, de ez a nyár egyébként is a családról szól majd. Nagyobbik fiam, aki teniszezik, most érettségizik, és jövőre egy sport- és tanulmányi ösztöndíjnak köszönhetően egy amerikai egyetemen tanul tovább. Öccse szintén egy izgalmas időszakot élt át, ő nyolcadikos és a napokban tudja meg, melyik középiskolában kezdi a következő tanévet, ezért ezt a nyarat elsősorban velük szeretném eltölteni.

Tamás Angéla