Romantikus nőnap Budafokon

Romantikus programmal köszöntötte a hölgyeket a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesülete, amelynek megtartására Kautzky Armand Jászai Mari-díjas érdemes művészt és Balog Tímea énekművészt kérte fel.

– Alkalomtól függ, hogy milyen verset vagy prózát választok a repertoáromból, de bármilyen fellépésre is készülök, számomra a közönséggel való találkozás az igazi ünnep. Nőnapon ajándékot adunk a hölgyeknek, egy dalt, egy verset, olyan zeneszámokat, költői sorokat és gondolatokat, amelyek a romantika jegyében születtek, és a szeretetről, szerelemről, bókolásról, udvarlásról szólnak – osztotta meg lapunkkal a műsor-összeállítás szempontjait Kautzky Armand színművész.

– Melyik sor nem hiányozhat egy nőknek szóló ünnepi estén?

– „Az vagy nekem, mint testnek a kenyér” – írja Szabó Lőrinc fordításában Shakespeare a 75. szonettben, de egy ilyen műsorban természetesen helye van az „Odavagyok magáért” című Fényes Szabolcs-szerzeménynek is.

– Szabadúszó színészként nyitott a legkülönfélébb felkérésekre: a Duna Televízió Család-barát magazinjának egyik házigazdája, orgonakoncerteken lép fel, a Zeneakadémián színpadi beszédórákat tart, helytörténeti sétát vezet a Pesti Vigadóban, a Pilvaker állandó résztvevője, és még hosszan sorolhatnám, mi mindenben vesz részt. A színházi munkákra is jut ideje? 

– Mindez belefér az életembe amellett, hogy a Körúti Színházban októberben mutattuk be A tanú című film színházi adaptációját, amelyben Virág elvtársat játszom. Kerekes Józseffel ugyan nem kelhetünk versenyre az Őze Lajos és Kállay Ferenc kettőssel, de megcsináltuk a mi XXI. századi „tanú” előadásunkat, amely rendkívül szellemes és szórakoztató lett. Az Üvegcipőben is játszom, ősszel pedig debütált a rendezésemben a Mandragóra. Nagy öröm, hogy nemcsak a közönség szereti, de a szereplők is élvezik a játékot. Változatlanul szinkronizálok, igaz, már kevesebbet, és többnyire Pierce Brosnant, de szeretem a kevésbé szokványos felkéréseket is. Különleges élményt jelentett a Liszt születésnapjára adott orgonakoncert, amelyen a zenével egy időben olvastam fel a kottára írt verssorokat. Egyik legérdekesebb feladat azonban George Westinghause szerepe a Tesla musicalben. Nagy produkció és óriási sikerrel játsszuk mindenhol, a sportcsarnokokban is.

Tamás Angéla