Rockhimnuszok jazz-zenekarral

Az ország egyik legképzettebb hangú popénekesnője, Wolf Kati az ország első számú big bandjével, a Budapest Jazz Orchestrával érkezik a Klauzál Házba, hogy jól ismert rockhimnuszokkal varázsolja el a közönséget. A népszerű dalok új zenei környezetben hangoznak el december 8-án. Wolf Katival beszélgettünk.

– Sokadszorra lépnek együtt színpadra. Hogy találtak egymásra a zenekarral?
– Nagyon régen dolgozom ezekkel a fiúkkal, annak idején együtt jártunk iskolába, ők az én generációm zenészei. Egyenként is zseniálisak, a csapat együtt pedig kuriózum. Különböző tematikájú közös műsoraink voltak már, többek között Queen-feldolgozásokból álló is, három énekessel. Ez adta az ötletet, hogy készítsünk egy „vegyes” előadást a 80-as, 90-es évek dallamos, fülbemászó, jól énekelhető rockdalaiból, többek között Vikidál-, Koráll-, Aerosmith-, Bon Jovi- és Guns N’Roses-számokból. Remek hangszerelések születtek, a jól ismert rockhimnuszokat frissen, újszerűen kapja tőlünk a közönség.
– December a téli hónapok legpörgősebb időszaka. Milyen fellépésekre készül?
– A saját zenekarommal is folyamatosan dolgozunk, a nagyközönség azonban december 23-án a Budapest Sportarénában egy csodás szimfonikus zenekaros koncerten találkozhat velem, ahol a Győri Filharmonikus Zenekarral és a VoiceStation kórussal én is énekelek néhány dalt a Hollywood az Arénában című filmzenekoncerten.
– Az ön számára komoly meglepetést tartogat a következő év.
– Ősztől a Debreceni Egyetem Könnyűzenei Intézetében fogok tanítani mint énektanár. Izgalmas feladat előtt állok, ez egy teljesen új projekt. Magyarországon remek a komoly- és jazz-zenei képzés, de aki felsőfokon akart popzenével foglalkozni, annak eddig nem volt lehetősége egyetemi szinten tanulni a kortárs könnyűzenét. Szuper tanári csapatba kerültem, ahol mindnyájan arra törekszünk, hogy magas szintű felsőfokú képzés valósuljon meg a könnyűzenében.
– A napokban a zenélés mellett mézeskalácsot sütött. Ilyen korán elindult az Ökumenikus Segélyszervezet szokásos Szeretet-éhség nevű adománygyűjtő akciója?
– A megemelkedett rezsiárak miatt most tömegével jönnek be a kérések, sokkal több embernek van szüksége a segítségre. A budapesti Advent a Bazilikánál vásár helyszínén mézeskalácsszívvel köszönjük meg az adományozók jólelkűségét. Aki támogatni szeretné a nehéz helyzetben lévő embereket, az nemcsak a standunknál adakozhat, megteheti a www.segelyszervezet.hu oldalon vagy az 1353-as adományvonal tárcsázásával is.