Ráadás Pincejárat a Borligetben

2019. június 21-én pénteken a kerület napján

Töltsön egy könnyű nyári estét Budapest Bornegyedében, június 21-én, pénteken délután, 17 órától. A Pincejárat csapata ezúttal igazi piknik hangulatot varázsol a Kerület Napján a budafoki Városház téri parkba, ahol az árnyas fák alatt minden adott lesz, hogy kiélvezzük az év leghosszabb nappalát, a meteorológiai nyár első péntekjét.

Megismerkedhetünk a kerületi borászok legkiválóbb tételeivel Bitai Gergely sommelier válogatásában, és találkozási, beszélgesi lehetőség is lesz az alkotókkal: a Katona Borháztól, a Várszegi Pincészettől és a Soós István Borászati Szakközépiskolától.

Nem maradhat el a prémium gourmet élmény sem: kiváló minőségű kézműves borkorcsolyákból összeállított kóstolóbatyu is várja az ínyenceket, amelyben Budafok kenyere és kolbásza mellett a Kastélyosdombói sajtműhely sajtválogatása is megtalálható.

A kellemes hangulat elképzelhetetlen a legaktuálisabb zenék nélkül: a nemzetközi hírű DJ-producer - a kerületi kötődésekkel is rendelkező - Dj Bootsie hiphop - lounge - nu jazz zenei válogatása szól június 21-én a Városház téri Borligetben.

Résztvevő borászatok:

Katona Borház

1996 óta készítik boraikat a Balaton déli partján, így a nyári napsugarat, az aranyló fürtöket és a termékeny földet rejtik palackba.
Hitvallásuk szerint,  a modern technológia és a kézműves, hagyományos borkészítés megfér egymás mellett, csakúgy, mint a családjuk több generációja. Céljuk olyan borok megalkotása, melyek fogyasztóik elégedettségére válnak, és különleges élményt nyújtanak.

Várszegi Pincészet

Pincészetük 23 hektár területen gazdálkodik a délbalatoni régiókban. A szőlőt már az ültetvényen szelektálják. Csak minőségi, kézzel válogatott szőlőalapanyagot használnak fel, csak a tökéletesen érett, egészséges szőlő kerül feldolgozásra. Fehérboraikat és rosé boraikat rozsdamentes acéltartályban, ellenőrzött körülmények között tárolják a palackozásig. Vörös boraikat fahordós érlelés alá vetik (6-24 hónapig) nagy ászokhordókban, és kisebb, új, tölgyfa hordókban érlelik palackozásig.

Soós István Borászati Tangazdaság

A Tangazdaság Európában egyedülálló: egyetlen főváros sem rendelkezik ilyen nagyságú működő, minőségi szőlőt termelő szőlőfelülettel. A szépen gondozott szőlőterület kiegészül szőlőfeldolgozóval, 1000 hl-es, teljesen földbe süllyesztett borospincével ahol boraikat kiváló minőségben tudják készíteni. Ezt bizonyítják a borversenyeken elért eredményeik is és az egyedi termőhelyre utaló „Főváros Bora” elnevezésű palackos borcsalád, mely 3 fajta bortípust takar.