Popzene és bor

A Folkontinent nyerte a Pincejárat Tehetségkutatót, különdíjas a Stefi Zenekar

A Budafoki Pincejárat életében nagyon fontos szerepet kap a bor, a hagyomány, a kerületi értékek népszerűsítése mellett a kultúra és a fiatal tehetségek támogatása is. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy idén már 6. alkalommal rendeztük meg a Pincejárat Zenei Tehetségkutató versenyét. Az eddigi években olyan zenekarok indultak el a hírnév felé mint például a Ruby Harlem, a Prove, a DIP, a Semmi.

2023 már eddig is sok szempontból az eddigi legsikeresebb éve a rendezvénysorozatnak. Ezt a kimagaslóan erős kezdést a tehetségkutató verseny csak megerősítette. A lehetőségre, hogy a Budafoki Bornapok egyik zenei színpadán vagy különdíjasként egy Pincejárat alkalmával felléphessen, rekordszámú, összesen 120 zenekar jelentkezett. Közülük hosszas mérlegelés után 15 jutott tovább a középdöntőbe. Fontos szempont volt, hogy amatőr és profi előadók egyaránt továbbjuthassanak, és hogy minden zenei stílus kapjon legalább egy zenekarnyi lehetőséget.

Ezt követően a második fordulóba bekerült összes zenekar videója felkerült a Bornegyed Facebook-oldalára és honlapjára, ahol a közönség voksolhatott a neki tetsző dalra, előadóra. A legtöbb szavazatot elnyert tíz produkciót láthattuk élőben a május 6-i döntőn a Katona Borházban.

Versenybe szállt a 4Bards, a QUACK, a Hosszúlépés, a Hangutazás, a Folkontinent, Siklósi Balázs, a Stefi Zenekar, a Pablo and the Escobars, a Wolfolks és a Felleng zenekar. A rendezvény alatt a Katona Borház teljes borkínálatával várta a vendégeket, amire nagy szükség is volt, hiszen rajongók és családtagok szintén rekordszámban jöttek el, hogy élőben szurkolhassanak kedvenc előadóiknak.

Nem volt egyszerű dolga a 4 tagú zsűrinek, hiszen Micheller Myrtill, Miller Zoltán, Puskás Csaba és Gadácsi Miklós embert próbáló feladat elé volt állítva azzal, hogy a számos magas színvonalú produkcióból kiválassza a 2 legjobbat. Hosszú töprengés után megszületett a döntés is, mely szerint 2023 legjobb zenekara a Folkontinent, különdíjasa pedig Stefaich Tibor – Stefi Hivatalos zenekara.

Gratulálunk a nyerteseknek, és reméljük, hamarosan viszontlátjuk őket Budafokon!