Popslágerek jazzköntösben

A Voice and Guitar megjelölés képbe helyezte az érdeklődőket, Micheller Myrtill és a gitáron kísérő Pintér Tibor nem nagyzenekari produkcióként viselkedett, csendesebb, intim hangulatot varázsolt a Borliget színpadára. Micheller Myrtill megtiszteltetésnek veszi, hogy méltónak találták egy fesztivál lezárására, és az is kiderült, még az idén új lemezzel igyekszik kedveskedni a rajongóinak.

– Jelentős szakmai múlttal a hátuk mögött felvillanyozza a lehetőség, hogy egy-egy fesztivál záróakkordjaként lép a közönség elé, vagy ennek nem érdemes túl nagy jelentőséget tulajdonítani?
– Megtisztelőnek tartom, ha méltónak tartanak minket arra, hogy zárókoncertként szerepeljünk egy egész napos programban. De elsősorban azt tartom jónak, ha a fesztiválnak, illetve az adott nap programsorozatának jó az íve, és ahhoz igazítják a mi koncertünket, illetve a többi zenekar produkcióját. Mivel a Voice and Guitar intimebb produkció, hangzásban például sosem tud versenyezni egy teljes zenekari hangképpel, ezért hangsúlyozom: nem mindegy, hogy van kitalálva a line up.
– Örökzöld slágereket, jazzköntösbe öltöztetett popdalokat hoztak el Budafokra. Mi a tapasztalata: reneszánszát éli a jazzes feldolgozás, ez is egyfajta örökzöld, amivel nem lehet melléfogni?
– Javarészt ismert, popzenei dalokat játszunk, néhány kompozíció a swing és a latin zene világából is megtalálható a repertoárunkban. A jazzes feldolgozás inkább a játékmódunkra utal. A gitárosom, Pintér Tibor és én is jazz-zenén nevelkedtünk, ebben a műfajban van a legnagyobb jártasságunk, és ez a lehetőség adja a legnagyobb zenei szabadságot is, amit kihasználunk a daloknál, amiket játszunk.
– Hamarosan szünetel a szabadtéri koncertszezon. Hol láthatjuk a duót a következő hetekben, hónapokban?
– A Budapest Jazz Club egész évben, havi rendszerességgel működik, a következő Voice and Guitar estünk október 11-én lesz. De létezik egy öttagú gipsy swing zenét játszó formációnk is, a Myrtill és a Swinguistique, ezt a műsort szeptember 14-én láthatja a nagyközönség a Marczibányi Téri Művelődési Központban, valamint november 5-én a gödöllői királyi kastély lovardájában.
– Tervezik bővíteni a repertoárt, jövőre a budafoki bornapokon hallhatunk új dalokat?
– Idén vár még rám egy megtisztelő zenei újdonság. A Wolf Péter és Fábri Péter szerzőpáros magyar nyelvű, teljesen új dalokat írt nekem. Nagyon izgalmas feladat, nem volt sokszor ilyenben részem, és ennek a lemeznek a felvételét, a megjelenését tervezem még az idén. Remélem, a karácsonyi ajándékok között ez a lemez is ott lesz!

Sz. L.