Pincejárat utcazenészekkel július 6-án

Kóstolta már Budafok pezsgőkrémes sváb almáspitéjét? Evett már roston sült karajt tzatzikivel, miközben épp egy jó hangulatú kvízversenyen játszik a Pincejárat VIP jegyekért? Végigsétált már a vadregényes Péter Pál utcán, hogy megismerje a Törley Mauzóleum titkát Garbóci László helytörténésztől? Ha csak egyet is kihagyott ezek közül, akkor itt a remek alkalom, hogy július 6-án a Budafoki Pincejáraton bepótolja!

Garantáltan felejthetetlen élményben lesz része, ha ellátogat Budapest Bornegyedébe, a közel 100 km hosszúságú föld alatti pincerendszerbe. Betekintést nyerhet többek között a kuriózumnak számító budafoki barlanglakások kialakulásába, de ha éppen egy igényes kiállításra vágyik, a Borváros pincesétája után, egy pohár bort kortyolgatva megtekintheti Haid Attila fotóművész képeit is.

A gasztronómia iránt érdeklődők pedig egy talkshow keretében megismerhetik a kerületben élő, lengyel származású Maja Wanot autentikus slow-food nagykövetet, akivel Viszkocsil Dóra beszélget a süteménykészítés rejtelmeiről. A beszélgetés végén a résztvevők Révész József mesterszakács által megálmodott nyáridéző gyümölcsös csirkefalatokat kóstolhatnak sajtos cipócskában.

A Várszegi Pincében a Lounge Break, a Törleyben a Duó RedWhite, a Katona Borházban a Stikli zenekar, a Seybold-Garab Pincében pedig a Con Guitarra szórakoztatja a pinceséták és borkóstolók közönségét.

A Katona Borház Hajdu Steve stand up estjével és egy 3 tételes borkóstolóval várja a Pincejárat utasait, de természetesen a helyi lakosokat is.

A Pincejárat buszok 40 percenként indulnak a Bálna parkolójából 13.30-tól 20.50-ig. További információ és részletes menetrend: itt 

 

Éljük át együtt a pezsgő borkalandot július 6-án szombaton Budapest  Bornegyedében: Budafokon!