Pincejárat október 5-én a családi nap jegyében

Október nemcsak az őszről, az elmúlásról szól, hanem a születésről is, hiszen ekkor kerülnek a hordókba a frissen learatott szőlőszemek, hogy a pincék mélyében újbor érlelődjön belőlük.

Különösen szép időszak ez Budafok életében, hiszen az egykori borközpont ilyenkor újra életre kell. Nem is ünnepelhetnénk ezt meg jobban mással, mint hogy felülünk a Pincejáratra és felderítjük Budapest Bornegyedének rejtett titkait.

Ebben nagy segítségünkre lesz Garbóci László helytörténész, aki végigkísér bennünket Budafok legrégibb és egyik legszebb utcáján, hogy mesés történeteivel újra és újra elvarázsolja a Seybold-Garab Pincébe érkező vendégeket. A látogatókat a séta végén 2 tételes borkóstoló, sörperec és Absolute Acoustic koncertje várja.

18 órától pedig finom vacsorát is rendelhetünk. A menü: kemencében sült csülök velesült burgonyával és házi vegyes salátával, 3 tételes borkóstolóval.

A Soós István Borászati Tangazdaságban pedig első kézből tanulhatjuk meg a borkészítés rejtelmeit, hogy aztán garantált nyereményért cserébe beszámoljunk frissen szerzett tudásunkról a bortotó segítségével.

A Várszegi Pincében a különleges borkorcsolyák elfogyasztása mellett Edo&Toma zenél, hogy még felejthetetlenebbé tegye a pincesétát és a helyi borász által ajánlott bort.

Családi nap lévén a Borvárosban 16 órakor kezdődő gasztroshow témája, nem is lehetne más, mint a főzés egy anyuka szemszögéből. Miután hasznos tanácsokkal és sok új recepttel lettünk gazdagabbak, elfogyaszthatjuk a kifejezetten erre az alkalomra készült finom kóstolót és megnézhetjük a helyi festész: Pável-Grósz Zoltán kiállítását.

A Katona Borházban a Mynk kvartett műsorában Scott Joplintól kezdve Frank Sinatraig, az ABBA és Queen legnépszerűbb számai hangzanak el átültetve 4 vonóra, hogy ezzel egyedi zenei élményt teremtsenek a hallgatóságnak.

Minden korosztály számára jó szórakozást ígér a 19.30-kor kezdődő Musical Gála, ahol Nádasi Veronika, Vágó Zsuzsi, Magócs Ottó, Kádár Szabolcs János a Budapesti Operettszínház tehetséges művészei világhírű musicalekből szólaltatnak meg jól ismert melódiákat. A Katona Borház most is 3 tételes borkóstolóval várja a közönséget, hiszen itt a bor- és kultúra elválaszthatatlan egymástól.

Ebben az évben a Pincejáraton utolsó alkalommal nyitja ki kapuit a Barlanglakás Emlékmúzeum, így aki eddig lemaradt róla, mindenképpen érdemes lesz ellátogatnia a Veréb utcába.

Családi nap alkalmából egy különleges helyszín is várja októberben a kicsiket és nagyokat. Megnyitja kapuit egy hosszú éveken át zárva tartott atombiztos légópince, ahol szarvasgomba, borkóstoló, gombakiállítás és kézműves workshop fogadja a felnőtteket és gyerekeket.

Az estet pedig nem is lehetne mással zárni, mint egy jó kis pincekvízzel a Borköltők Társasága Étteremben, ahol kétféle menü és számos bor közül választhatunk.

A programok nagy része előzetes regisztrációhoz, bejelentkezéshez kötött, ezért érdemes felkeresni a bornegyed.hu oldalt, hogy időben biztosítsuk helyünket a Pincejáraton, október 5-én szombaton Budapest bornegyedében, Budafokon.

 

További részletes információ: http://bornegyed.hu/pincejarat