Pincejárat november 2-án, az újbor jegyében

Mi másról is szólhatna a novemberi Pincejárat, ha nem arról, amikor a gyöngyöző szőlőléből friss újbor keletkezik és a büszke borászok először töltik fel vendégeik poharát az idei terméssel.

Mi is tisztelgünk az újbor előtt mind kulturális, mind kulináris kínálatunkkal.

A Seybold-Garab Pincében Grinzing után szabadon, füstölt csülköt friss tormával és kovászos kenyérrel kínálnak az újbor mellé. Szóka Júlia énekművész miután bejárta a fél világot és egész Magyarországot, sikert aratva szerepeivel és énektudásával, most “ Jó bor, jó egészség” címmel bordalokkal kápráztatja el a budafoki közönséget.

Appel Péter egykori tanár és helyi lokálpatrióta tárgyi gyűjteményéből ingyenesen megtekinthető borászati kiállítás látható a pincében 15-20 óra között.

És aki mindezek után még mindig kedvet érez ahhoz, hogy bordalokat hallgasson, annak érdemes ellátogatnia a Várszegi Pincészetbe, ahol egy fiatal, tehetséges operaénekes, Czikora László borköszöntő koncertjét élvezheti a nagyérdemű.

A Katona Borházban 19.30-kor kezdődő Krúdy fröccs nézőit, egy háromtételes borkóstolóval egybekötött interaktív, sanzonokkal és kuplékkal tarkított időutazásra invitálják az előadás művészei.

A Soós István Borászati Szakiskola Tangazdasága pincesétával és bortotóval, a Törley Pezsgőmanufaktúra múzeumlátogatással, és a nap folyamán 3 alkalommal (14.30, 15.30, 16.30-kor) vezetett pincesétával várja a bornegyedbe érkezőket.

Aki pedig frissen sült kacsacombra vágyik párolt káposztával, hagymás törtburgonyával és aranygaluskával, a Borköltők Étteremben egy pincekvíz mellett azt is megkaphatja. Nincs is más dolga, mint időben regisztrálni a (1) 424 5115 telefonszámon, mielőtt elfogynak a korlátozott számú helyek.

A Borváros egy gasztroshow keretében különleges nyomozásra hívja látogatóit. A titokzatos Orient Express nyomába szegődnek és Serfőző László jóvoltából grill finomságokkal teszik még vonzóbbá a „nyomozást”.

Aki nem hiszi, járjon utána december 7-én szombaton, Budapest Bornegyedében: Budafokon!