Pincejárat a country jegyében augusztus 3-án szombaton

Az augusztusi forróságban mi is lehetne üdítőbb a budafoki hűs pincéknél és boroknál? Aki egy igazi vérpezsdítő programra vágyik, csak fel kell ülnie a Pincejáratra, hogy elvigye a Budapest belvárosából a Bornegyedbe. Augusztus első szombatján Budafokon country zenét hallgathatunk, miközben a kerület legjobb borászainak kínálatát kóstolhatjuk végig, ínycsiklandó falatok kíséretében.

A tematikus séta ezúttal új helyszínről indul. A Katona Borház tételeinek kóstolása közben ismerhetjük meg a Borkő és Zilahi utca pincéinek kialakulását és történetét, Garbóci László helytörténész tolmácsolásában. A sétát követően 19.30-kor felcsendülnek a táncdalfesztiválok örökzöld slágerei, nagyszerű színészekkel, egy interaktív színházi előadás keretein belül.

Alig pár lépésnyire,  az Acoustic Guitar Cafe koncertje, pincehűs borok és finomabbnál finomabb ételvariációk fogadják a vendégeket a Várszegi Pincészetben.

A nyári Gasztroshow témája nem is lehetne más, mint a grillvariációk: milyen húsokból, mit érdemes készíteni. Ebben segít Serfőző László húsbolt tulajdonos és Viszkocsil Dóra, a Promontor TV szerkesztője. Természetesen most sem maradhat el Révész József mesterszakács kóstolója a beszélgetés végén.

A bor és finom falatok után Várhelyi Csilla festőművész kiállítása fogadja a Borváros vendégeit.

Aki pedig még ezek után is éhes marad és egy kis játékra is vágyik, annak érdemes ellátogatnia a Borköltők Pinceétterembe, ahol  19 órától  hideg málnakrém leves, grillezett sajtszeletek salátaágyon, steakburgonyával és az elmaradhatatlan pincekvíz a napi menü.

A Pincejárat buszok 40 percenként indulnak a Bálna parkolójából 13.30-tól 20.50-ig. További információ és részletes menetrend: http://bornegyed.hu/pincejarat

Éljük át együtt a pezsgő borkalandot augusztus 3-án szombaton Budapest  Bornegyedében, Budafokon!