Övék lehet a jövő

Budafok utánpótláskorú sportolói kitettek magukért az elmúlt időszakban

Érdemes megjegyezni a kerületünkben sportoló ifjú reménységek nevét. Atlétikában, kosárlabdában, öttusában és úszásban is vannak kiemelkedő értékeink. Vigyázzunk rájuk!

A 2018-as Budafok-Tétény Sportbüszkesége díj jogos tulajdonosa, az atléta Molnár Janka remekül kezdte az évet. Februárban az ostravai Czech Indoor Gálán tagja volt a 4x400-as magyar váltónak, amely felnőtt országos csúccsal győzött. Ő a tavalyi ifjúsági olimpián hetedik lett a 400 méteres síkfutásban.

A még tinédzserkorú Lados Erik hosszú hónapok óta stabil tagja az NB I/B-ben szereplő férfi kosárcsapatnak. A 19 éves, villámgyors bedobó teljesítményére a válogatottnál is felfigyeltek: tavaly ősszel meghívót kapott a nyári Európa-bajnokságra készülő U20-as magyar válogatottba.
Horváth Tamás irányításával készülnek úszóink a Budafóka sportklubban. A fáradhatatlan szakember büszke lehetett tanítványaira a március végén rendezett országos bajnokság után. Az idén 20 esztendős Márton Richárd a 2016-os ifjúsági Eb-n szerzett bronzérmet, ezúttal a debreceni ob-n két pillangó számban (100, 200) megjavította az egyéni csúcsát, a bombaerős, világklasszisokat felvonultató mezőnyben (Milák, Kenderesi, Cseh, Szabó Szebasztián) egy ötödik volt a legjobb helyezése.

Zombori Gábor ötödik lett 100 háton, 200 háton harmadik, a 200 vegyes előfutamában lehajrázta a sportág élő legendáját, Cseh Lászlót, a döntőben ötödikként csapott célba.

A Zomborihoz hasonlóan szintén 2002-es születésű Galyassy Szilárd tavaly a nyílt vízi úszók mezőnyében junior vb-t nyert csapatban, edzője szerint még mindig nem dőlt el, hogy a medence vagy a nyílt víz lesz az ő terepe.

Gáll András az öttusában fog kibontakozni. A Trion SC 15 és fél éves versenyzője tavaly csapatban aranyérmet nyert az U17-es Európa-bajnokságon, az Olimpiai Reménységek Versenyén egyéniben bronz-, csapatban aranyérmet szerzett. Idén pedig a laser run vb-n is elindulhat.

Szilágyi László