Országos megnyitó a Klauzál Házban

A Klauzál Házban rendezik a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat nyitóeseményét február 14-én 13.30 órakor, amely óriási megtiszteltetés kerületünk most már országszerte ismert és elismert művelődési központjának.

Idén február 14. és 16. között, ismét egy teljes hétvégén át várják országszerte több száz kulturális központban és művelődési házban az érdeklődőket változatos és értékes programokkal a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat keretében. A Magyar Népművelők Egyesülete által tizennégy évvel ezelőtt útjára indított eseménysorozat célja, hogy minél többen legyenek részesei a közművelődési intézmények által nyújtott kulturális sokszínűségnek. Az idei jelmondat:„Mindennap értéket adunk”. Ezzel kívánják jelezni a szervezők, hogy a közművelődés a hétköznapokban is értékes kultúrát közvetít és teremt. Idén tovább színesíti a programot, hogy határon túli táncházak is csatlakoztak az eseményhez.

Gazdik István, a Klauzál Házat immár jó három éve irányító igazgató elmondta lapunknak, az intézményükben évek óta folyó igényes kulturális tevékenység elismerése, hogy a rendezvénysorozat nyitóeseményét náluk tartják. „Két éve és tavaly is nyertünk szakmai pályázatokat, sőt, a rendezvénysorozat országos beharangozó sajtótájékoztatóját is a Klauzál Házban tartották. Nálunk napi szinten értékőrző tevékenység folyik, sőt, ahogy mondani szoktam, helyi értékeket, Budafok-Tétényhez kötődő specialitásokat őrzünk. Ilyen a borászat, a sváb hagyományok, Radóczy Mária tűzzománcművész alkotásai vagy éppen a Dohnányi zenekar. Utóbbi koncertjével színesíti rendezvényünket, Mária pedig kreatív foglalkozást tart a gyerekeknek.”

A megnyitón beszédet mond Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár, Bordás Attila, az MNE elnöke, Novák Péter, a rendezvénysorozat házigazdája és természetesen Karsay Ferenc polgármester.

(Ch. Gáll András)