Országos borászati szakmai verseny

A szőlész-borász szakma kiváló tanulója versenyt rendeztek a Soós István Borászati Technikum és Szakképző Iskolában. A záró, díjátadó ünnepség vendége volt Bagdán Boglárka agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár, Székely Erika, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szakképzési és Szaktanácsadási Igazgatóságának igazgatója, Molnár Zoltán, a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum Főigazgatója, Földesi Gyula, a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum kancellárja, Komoriné Zorkóczy Aranka, a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum kancellárja. A verseny szponzorainak képviseletében megjelent Benedek Máté a Szendei Pincészettől, Deutsch Anita és Tipold Annamária, a Budafoki Pincejárat Bornegyed Projekt képviselői, Csiharné Jerola Zsuzsanna, a Hermann Ottó Intézet Nonprofit Kft. igazgatóhelyettese és Bitai Gergely, a Promontórium Borlovagrend nagymestere.

A versenybizottság elnöke Dakos Ildikó, a tagok Dobos Ferenc, és Dakos László voltak. A verseny felelősi tisztét a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakképzési referensei, Székelyné Bognár Júlia és Bíróné Pálinkás Anita, Baloghné Szacsuri Ida, a Déli Agrárszakképzési Centrum Teleki Zsigmond Mezőgazdasági Technikum, Szakképző iskola és Kollégium igazgatója, valamint a Soós borászati iskola igazgatója, Orbán Gergely töltötte be.

Az összesített eredmények alapján a 2022. évi Szőlész-borász Szakma Kiváló Tanulója verseny országos döntőjének első fordulóján a legjobb borász írásbeli és legjobb vincellér gyakorlati eredményt elért versenyző Dóczi Dorisz Nóra, a Soós István Borászati Technikum és Szakképző Iskola tanulója lett.

A legjobb vincellér írásbeli eredményt, a legjobb szóbeli feleletet és legjobb borászati gyakorlati eredményt elért versenyző szintén a Soós borászati technikum tanulója, Fekete Máté lett.

A legjobb vizsgabor bemutatása eredményt elért versenyző Lukács Máté, a Déli Agrárszakképzési Centrum Teleki Zsigmond Mezőgazdasági Technikum, Szakképző iskola és Kollégium tanulója lett.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara serlegét és oklevelét a gyakorlati versenyfeladatok kiváló teljesítéséért Fekete Máté, a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum Soós István Borászati Technikum és Szakképző Iskola tanulója vehette át.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kiváló gyakorlati oktatásért járó serlegét és oklevelét Orbán Gergely, a Soós István borászati iskola igazgatója vehette át.

(VH)