Örömzene a Hali DunaFokon

Nagy buli volt vasárnap este a Hali DunaFok rendezvényen, amelyen több százan „örömködtek” a kerületi kötődésű ManGoRise együttes ritmikus számaira. Az egyik daluk szövegével élve: hagyták magukat a zenével szállni…

A DunaFok parkban felállított színpadon három lelkes és zeneileg igen jól képzett, vidám fiatalember megállás nélkül több mint egy órán keresztül nyomta a reggae-dancehall ritmusú számait, amelyek felpezsdítették még az idősebb korosztály képviselőit is, akik nem állhatták meg tánc nélkül – a betonplacc nagy táncteremmé alakult. Bartha Ákos „Dannona”, a ManGoRise megalapítója és vezetője megállás nélkül ontotta magából a jobbnál jobb szövegeket, hol prózában, hol dalban.

– Hogy vagytok, Budafok-Tétény? Joól? – kérdezte a mikrofonba, mire a publikum egyszerre kiáltotta, hogy Igeen!

Hát nem csoda, hiszen ki nem lenne jó kedvű egy ilyen igazi örömzenétől? Majd mindenki együtt hoózott a jamaikai magyaros ritmusra, de ezzel még nem érte be a kerületi lakos zenész, és elénekelte a Mosolyog a szív, ahogy játszunk című dalát.

Bartha Ákos „Dannona” muzsikájával, szövegével tényleg azon van minden koncertjén – hogy idézzük tőle: „Hagyjuk magunkat a zenével szállni”, vagy „Legyen úgy, hogy jól érzed magad, jó zene szól, nyíljon ki minden lakat”. Az egy évtizede alakult háromtagú zenekar másik két tagjának a nevét is érdemes megjegyezni: a billentyűs Szilágyi László, a szaxafonos Katók István „KTK Steve”, ő szintén kerületünkben él.

Egyben biztosak lehetünk, meg nagyon sokat fogunk hallani a tehetséges trióról, a ManGoRisról, amely már Ázsiában is letette a névjegyét, Makaóban és Hongkongban, ahová a nyáron is visszavárják…

Temesi László