Önfeledt játék a Gyerekligetben

A Budafoki Pezsgő Bornapok szervezői idén is színes programokat kínáltak a kisgyerekeknek. Elnézve a játékokkal ismerkedő szülőket és csemetéiket, mindenki megtalálta a magának való elfoglaltságot a Gyerekligetben.

Krisztoferből híres, életet mentő tűzoltó is lehet. Ellentmondást nem tűrően nyitotta meg a vízcsapot, és hatalmas lelkesedéssel vette tudomásul, amint a nagy sugarú folyadék kilövell a tömlőből. Az édesanyja próbálta elterelni a figyelmét, nehogy a járókelőket locsolja, de Krisztofer eksztázisban imitálta azt, amit addig talán csak a filmen látott, a tűzoltást. A Szent István téri Gyerekligetben ehhez hasonló jelenetek játszódtak le a pezsgő bornapokon, ahol a kisgyerekek voltak a középpontban. Például Márti, a hatéves leányzó, aki nagy lendülettel forgatta a Tropicarium szerencsekerekét abban a reményben, hogy kedvezményes belépőhöz juttathatja a családját a Campona valamelyik rendezvényére. A sátorban alapos marketingtevékenységet végeztek a szervezők, ha már odavetődtek a családok, aligha volt olyan szülő, aki, még ha nem is nyert a szerencsekeréken, nem adta meg az elérhetőségét. Ha hihetünk a számoknak, több mint ezer gyermek „kísértette a szerencséjét”.

Hasonló irányszámról számolt be az elsősorban a saját szabadalmazású ládavasúttal hódító, zalaegerszegi illetőségű Zuggo cég vezetője. A faládákba negyvenkilós súlyhatárig bárki beülhetett, hogy aztán görgőkön lefelé csúszva haladjon a cél felé. A legújabb trendeknek megfelelően idő- és távolságalapú jegyet, sőt, bérletet is lehetett vásárolni a gyerekek és szüleik nagy örömére. A Zuggo egyébként visszatérő vendég Budafokon, és elnézve a szolgáltatás népszerűségét, ez így lehet majd jövőre is. Az arcfestés és a közös játéképítés is kihagyhatatlan program egy-egy fesztiválon, ez nálunk sem volt másképp. A gyerekjátékokat forgalmazó Régió sátránál is nagy volt a forgalom, és aligha lepődtünk meg ezen.

Minden gyerek megtalálta a magának való elfoglaltságot.

(Sz. L.)