Októberben ismét Pincejárat

Október hetedikén újra indul a rendezvény kóstolókkal és sok zenével

A Budafoki Pincejárat már évek óta külön színpaddal jelenik meg a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon, a Városház téri Borligetben. Idén a látogatók nemcsak itt találkozhattak a Pincejárat nevével, hiszen a tömegben már messziről kitűntek a fesztiválozók a magenta szalaggal díszített Pincejárat kalapokban. A tavalyi évben nagy sikere volt a logózott borhűtő táskánknak, de idén úgy tűnik, sikerült ezt túlszárnyalni. Egy órán belül elfogytak a fesztiválkalapok, amelyeket a Pincejárat borászatainál azok a vásárlók kaptak ajándékba, akik legalább egy üveg bort vagy pezsgőt vásároltak – tudtuk meg Tipold Annamariától, a Bornegyed projektmenedzserétől.

– A Pincejárat közönségének ismerős zenekarokat is hallgathattunk a Borfesztiválon.

– Valóban, a zenei tehetségkutatónk győztese, a Folkontinent mellett idén a különdíjas Stefi zenekar is fellépett. Nagyon jó lehetőség a zenészeknek egy ilyen méretű rendezvényen bemutatkozni. Reméljük, jövőre szintén sok színvonalas zenész jelentkezik majd a tehetségkutatónkra, és kap lehetőséget a bemutatkozásra.

– Segítséget nemcsak a fiatal zenészek, hanem a Promontorium Borlovagrend is kapott a Pincejárattól a borfesztivál alatt.

– Adománygyűjtő összefogást indítottunk a Budafok-belvárosi Szent Lipót-plébánia tulajdonában lévő Törley Mauzóleum állagmegóvására a Promontorium Borlovagrenddel. Kiemelten fontosnak tartjuk ennek a nemes ügynek a támogatását, mert a mauzóleum kerületünk egyik ikonikus műemléke és a helytörténeti sétáink kedvenc helyszíne. Ezért a pohárpontokon adománygyűjtó ládikákat helyeztünk el, hogy a fesztivál látogatói támogatni tudják a műemlék állagmegóvását.

– Az októberi Pincejáraton is lesz erre lehetőség?

– Igen, ebben az évben utoljára indulnak tematikus sétáink, és az egyik útvonal a mauzóleumba vezet majd. Szeretnénk ezt az alkalmat is megragadni és segíteni a Promontórium Borlovagrend kezdeményezését.

– Milyen programokkal készül még az október 7-i Pincejárat?

– A már megszokott módon a pincék és vendéglátóhelyek szeretettel várják a látogatókat bor- és pezsgőkóstolóval, pincesétával, finom falatokkal, borkóstoló játékkal, pincekvízzel meg persze sok-sok zenével. Ez a szombat attól is különleges, hogy a hosszú nyári szünet után ismét látogatható lesz a Tangazdaság, illetve a Katona Borház idén először 5 tételes borkóstolóval készül. A Magdolna Udvarban kiállítások, workshopok, helytörténeti séták indulnak, és idén utoljára kinyit a Barlanglakás Emlékmúzeum is. Reméljük, sokan velünk tartanak majd október első szombatján! Programjainkat már megtalálják a bornegyed.hu/pincejarat oldalon.

(VH)