Október 5-i pincejárat program ? Budafoki légópince

Várunk minden kedves érdeklődőt a hosszú éveken át zárva tartott atombiztos légópincébe, melyet a pincejárat alkalmából most megnyitunk!  Látogasson el erre az egyedülálló helyre, ahol több különleges program is várja a látogatókat!

Programok:

Szarvasgomba és borkóstoló: Előzetes regisztrációhoz kötött! 15:00 és 16:00 órai kezdettel (Időtartam kb. 40 perc). Jegyár: 2000 Ft. Maximális létszám: 2x20 fő. Regisztráció: csimiz@gmail.com

Az óvóhely bejárása idegenvezetéssel: Csoportok indulása 17:00 és 18:00-kor. (Időtartam kb. 40 perc) Helytörténeti és óvóhelytörténeti ismertetéssel. Adományos

Kézműves Workshop a Tangly Hands-sel: (Délutáni alkotás, kézműves workshopok újrahasznosított anyagokból. Felnőttek és gyerekek számára is) 14:00-18:00-ig. Adományos

Gombabemutató (gombakiállítás és a termesztett gombák megtekintése ismertetéssel) (Időtartam 12:00-21:00). Adományos

 

Szarvasgomba és gasztronómia

Ha érdekel a szarvasgomba és a gasztronómia, akkor ez neked szól! Kiderül mitől ennyire különleges. Az ókortól fogva kedvelt fűszer, de manapság csak arról lehet hallani mennyire drága. Gyere el és romboljuk le ezeket a mítoszokat együtt.

Szeretnéd kipróbálni, de nem tudod mivel párosítsd? A kóstoló folyamán három klasszikus párosítás élményét tapasztalhatod meg szarvasgombás falatkák és hozzájuk illő borok között. Megtudhatod, mire kell figyelni a kóstolás folyamán és hasznos tippeket is hallhatsz.

 

Kézműves workshop a Tangly Hands-sel

A délután folyamán lehetőségetek lesz két programon is reszt venni: műanyagok újrahasznosításával készült anyagokból varrhattok tárcákat és dohánytartókat vagy csomózott faliképet készíthettek szintén újrahasznosított anyagokból. Minden anyag és eszköz biztosítva lesz, de hozhattok olyan ruhadarabokat, amiket szívesen kihímeznétek.

A csapat facebook oldala: https://www.facebook.com/tanglyhands/

Gombabemutató

A légópince fő hivatása, hogy gombatermesztő és a gombák rendkívül sokszínű világát bemutató közösségi térként szolgáljon. Ennek fényében szeretnénk egy kisebb bemutatóra invitálni a közönséget, ahol az általánosan termesztett gyógy és étkezési gombákon túl, megismerkedhetnek az olyan gombákat alkalmazó biotechnológiákkal, mint a gombabőr és gombakompozitok, illetve  gombaművészeti alkotásokkal is várjuk az érdeklődőket.

 

Helyszín:

Budafok 1222 Sörház utca 5. (Bejárat a Sörház utca 14. felől, a kapun be kell jönni és lemenni a belsőudvarban egészen a kanyar végéig)

Megközelítés:

Személygépkocsival: A Nagytétényi út felől nyílik a Sörház utca.

Tömegközlekedés: 33, 114, 133E, 213 buszokkal a Vágóhíd utcáig, onnan kb. 600 m séta a Nagytétényi úton.

Vonattal a Háros vasútállomásig, onnan kb. 1 km séta a Nagytétényi úton.