Nyertes Zsuzsa Budafok szerelmese

Harmincéves a Kossuth Lajos utcában működő Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesülete, amely számtalan rangos, emlékezetes, tartalmas és vidám programmal örvendeztette meg az itt élőket. A műsoros délutánokon, esteken a kerületi művészeken kívül felléptek ismert, kedvelt előadóművészek is.

Nyertes Zsuzsa – aki saját bevallása szerint Budafok-Tétény szerelmese – például Straub Dezsővel lépett fel itt két évvel ezelőtt, amelyről akkor lapunk beszámolt. A népszerű színművésznő mesélt életéről, munkájáról, majd dicsérte a baráti kör székhelyét, kiemelve, milyen barátságos, családias hely, és a közönség is milyen lelkes.

– Igazi színházat lehet ide varázsolni, mert minden feltétel adott – újságolta örömmel. Nyertes Zsuzsával a napokban újra találkoztunk Budafok-Tétényben, igaz, most civilként, a kerület legnagyobb bevásárlóközpontjában (a Camponában) éppen karácsonyi vásárlás közben.

– Gyakran megfordulok a kerületben, hol szerepelni, hol vásárolni, hol családi látogatásokon – válaszolta arra a kérdésre, mi járatban errefelé. – Teljes gőzzel készülök a karácsonyra, a Camponába pedig mindig szívesen jövök ajándékot nézni a családnak. Nosztalgiázok is kicsit, hiszen a „szomszédban”, a Klauzál Házban igen sokszor szerepeltem különféle színházi produkciókban, és az RTL különböző műsoraiban is, de sajnos a Covid miatt megszakadt ez a szép sorozat…

– Hogyan viseli ezt a járványos időszakot?

– Egyre nehezebben. Rengeteg előadásom maradt el már az első hullámban is, de a másodikban még több, és egyre ijesztőbb ez az állapot. Főleg, hogy legkedvesebb kollégáim és barátaim, mint Straub Dezső és Böröndi Tamás – akikkel annyiszor léptem fel a kerületben – elkapták ezt a kegyetlen vírust, szegény Böri nem is élte túl…

– Mióta ismerték egymást és milyen ember volt?

– Csaknem négy évtizedet töltöttünk együtt a színpadon, ezért különleges baráti, játszótársi kapcsolat fűzött hozzá. Megmondani se tudom, mennyi darabban játszottunk együtt, de mindig élmény volt a vele való szereplés, hiszen olyan szinten tudott improvizálni, amellyel nemcsak a nézőket, de engem is magával ragadott. Sokszor váratlan dolgokkal lepett meg, például a Család ellen nincs orvosság című vígjátékban a monológját egyszer se mondta el ugyanúgy, ilyenkor elszabadult a pokol a színpadon és a nézőtéren egyaránt. Mindenki nagyon szerette kedves, bájos egyéniségét, igazi kiforrott színésszé vált. Ő ez évben legalább nyolc darabban játszott, lazán, könnyedén, szeretnivalóan. Szeretett nevetni és szeretett nevettetni. Olyan karaktereket formált meg, hogy szinte pótolhatatlan! Legutóbb három darabban játszottam vele, nagyon fog hiányozni!

– Mikor láthatjuk önt újra Budafokon?

– Az ünnepek alatt valószínű, mert a húgom anyósáék ott élnek, de remélem, színészként is minél előbb Straub Dezsővel vagy a Tóth József utcában, vagy a Klauzál Házban.

(Temesi László)