Muzsika és humor a Pincejáraton

Ismét felejthetetlen élményben volt része azoknak, akik ellátogattak Budapest Bornegyedébe, a kerületi pincékbe a Budafoki Pincejárat részeként. Betekintést nyerhettek többek között a kuriózumnak számító budafoki Barlanglakás Emlékmúzeumba, a Borváros pincesétája után pedig megtekinthették Haid Attila fotóművész képeit.

A gasztronómia iránt érdeklődők egy talkshow keretében megismerhették a kerületben élő, lengyel származású Maja Wanot autentikus slow-food nagykövetet, akivel Viszkocsil Dóra beszélgetett a süteménykészítés rejtelmeiről. A beszélgetés végén a résztvevők Révész József mesterszakács által megálmodott nyáridéző gyümölcsös csirkefalatokat kóstolhattak sajtos cipócskában. A Várszegi Pincében a Lounge Break, a Törleyben a Duó RedWhite, a Katona Borházban a Stikli zenekar, a Seybold-Garab Pincében pedig a Con Guitarra szórakoztatta a pinceséták és borkóstolók közönségét. A Katona Borház Hajdu Steve stand up estjével és egy háromtételes borkóstolóval várta a Pincejárat résztvevőit. 

Augusztus első szombatján a pincejárat folytatódik, a Borvárosban a Don Attila trió ad koncertet, a gasztrotalkshow-n pedig a grillezés lesz a téma Serfőző László húsboltvezetővel, miközben Várhelyi Csilla festőművész kiállítását is megtekinthetik a vendégek. A Várszegi Pincészetben az Acoustic Guitar Caffe koncertezik, a Borköltők Társasága Étteremben ismét lesz pincekvíz, a barlanglakás múzeumban Berendi Nándor harmonikás játszik. Garbóci László helytörténész sétája augusztusba a Katona Borháztól indul, és a Borkő és Zilahi utca pincéinek kialakulásáról, történetéről szól. Este ugyanitt Táncdalfesztivál címmel rendeznek borkóstolóval egybekötött zenés múltidézést.