Minőség és partnerség

Egyre szorosabb a partnerkapcsolat az önkormányzat és a Sauska Pincészet között, a két fél június 7-én szentesítette az együttműködési megállapodását.

A részletekről Vincze Endre, a pincészet sales és marketing munkatársa számolt be lapunknak.

Hogyan valósul meg a gyakorlatban a Sauska Pincészet és az önkormányzat együttműködése?

Két évtizedes tokaji tevékenységünk újabb izgalmas fejezete íródik Budafokon. 2011-ben kezdtünk kifejezetten a pezsgőre szüretelni Tokaj-Hegyalján, és logikus lépés volt, hogy itt, Budafokon, a magyar pezsgő otthonában teljesedjen ki a munkafolyamat. Az önkormányzat és a pincészet kapcsolata nem sokkal ezután kezdődött. Rendkívül sokat köszönhetünk Garamvári Vencelnek, aki nemcsak szakmai szempontból legenda, de nagyszerű ember is. Hatalmas szerepe volt abban, hogy gyorsan megtaláljuk a helyünket itt, és a munka is a megfelelő színvonalon haladjon.

Igyekszünk aktívan jelen lenni a kerület életében, a Pincejárat keretében minden hónap első szombatján kinyitjuk a kapukat, és – egyelőre limitált számban – várjuk az érdeklődőket.
Birtokigazgatónk, Pohl Péter több alkalommal is találkozott a polgármester úrral, többek között a pincénket is körbejártuk már közösen. A találkozók eredményeképp hosszútávú stratégiai megállapodás született az önkormányzat és pincészetünk között, melynek fókuszában Budafok egyediségének értékeinek bemutatása áll, összehangoltan korszerűen, egymás projektjeiben aktív szerepet vállalva.


A budafoki bornegyed, a "hely szelleme" hatással volt-e az önkormányzattal kialakult kapcsolatra?
Köztudott, hogy a borkultúrának és a pezsgőkészítésnek páratlanul gazdag hagyománya van Budafokon. Amikor megtaláltuk a jelenlegi pincét, tudtuk, hogy jó helyünk lesz a kerületben: nemcsak a pince adottságai világszínvonalúak, de az önkormányzat hozzáállása is rendkívül profi és segítőkész volt az első perctől kezdve. Azóta több ütemben zajlik a felújítás: a pincénk már szépen alakul, Nagytétényi úti bázisunkon még bőven van teendő. Maga a pezsgőkészítés szakmailag magas színvonalon zajlik, és mégiscsak ezért vagyunk itt: nagy büszkeség számunkra, hogy ennek révén bekapcsolódhatunk a helyi vérkeringésbe, hozzájárulhatunk Budafok modern kori történelméhez.

Milyen a kapcsolatuk Budafokkal? Foglalkoztatnak kerületi lakosokat?
A pincénk több ezer négyzetméter, jelenleg öt munkatárs dolgozik a helyszínen és vannak köztük helyiek is. Hosszabb távon emelkedhet a foglalkoztatottak száma, hiszen éttermet és más kereskedelmi egységeket is tervezünk. Nyilván a mi érdekünk is, hogy a közelben találjuk meg az ezek üzemeltetéséhez megfelelő munkaerőt.

Láthatjuk-e Önöket szeptemberben a budafoki bornapokon?
Természetesen igen, mint minden helyi rendezvényen, ezen is részt veszünk. 

(SZL)