Mindennap értéket adunk! ? Országos megnyitó a Klauzál Házban

A Magyar Népművelők Egyesülete február 14-16. között szervezi meg a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű országos akciót.  Az idén 14. alkalommal zajló programsorozat idei országos nyitóeseményének jogát - pályázat útján - a Klauzál Ház nyerte el. 

A pénteken 13.30-kor kezdődött megnyitón beszédet mondott Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár, Lőrinczy György, Nemzeti Kulturális Alap alelnöke, Bordás István, a Magyar Népművelők Egyesületének elnöke, Novák Péter, az esemény védnöke és Karsay Ferenc, Budafok – Tétény polgármestere.

A nyitónap programját kerületünkhöz kötődő művészek közreműködésével, kerületünkre jellemző értékek bemutatásával tették színvonalassá a Klauzál Ház munkatársai.

Simkó-Várnagy Mihály, a Budafoki Dohnányi Zenekar cselló szólamvezető-helyettese elektromos csellón, looper technikával kápráztatta el a közönséget, Budai Ilona Kossuth-díjas népdalénekes, előadóművész, a Nemzet Művésze egy erdélyi mesével szerzett feledhetetlen perceket, a kis Nádasdy Néptánccsoport pedig farsangi hangulatot varázsolt a megnyitóra. Nagy sikert aratott a Nagytétényi Dalkör műsora és süteménykóstolója is.

A sokszínűség jegyében egész délután folytatódtak a programok a Klauzál Házban, ahol Az „Artúr, a kulturátor” c. rajz- és meseíró pályázat eredményhirdetése, a Promontorium Borlovagrend borkóstolója, Budafoki Pincejárat játék, Appel Péter bemutatója és szőlészeti minikiállítása, svábsarok. kreatív zsibongó az ArTér művészeivel, tudás, élmény szórakozás elnevezésű játszóház és Csobán András festőművész élő festése várta az érdeklődőket, a számítógépteremben Szépkorúak a digitális világban címmel zajlott a program. Este a Budafoki Dohnányi Zenekar koncertjén, utána pedig Szerelmes kubai latin esten vehetnek részt a látogatók.

A hétvégén több száz kulturális központban és művelődési házban, köztük már nyolc határon túli településen is  változatos és értékes programokkal várják az érdeklődőket a Klauzál Házban indult,  Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat részeként.