Megvan 2024 Zenei Tehetségkutatójának a nyertese!

A budafoki Piactéren zajlott le idén a Budapest Bornegyede - Budafoki Pincejárat tehetségkutató versenye. Az előzetes online szavazás és a zsűri válogatása alapján összesen 10 zenekar került be a döntőbe, akiknek egyenként 20 perc állt rendelkezésére, hogy megmutassák tehetségüket és zenei tudásukat a háromtagú zsűri,  Micheller Myrtill, Pulius Tibor és Bolyki Balázs, valamint a közönség számára. Az egészen estbe nyúló eseményen a zenei ízlésvilág minden tájáról hallhattunk saját számokat és feldolgozásokat, mi több, a benevezett zenekarok tagjai egyenként is a legkülönbözőbb stílusirányokat képviselték. 


Ilyen sokszínű felhozatallal állt színpadra az Arcosok Klubja is, akik energikus és érzelemkifejező dalaikkal nyerték el a zsűri tetszését és egyben a tehetségkutató verseny első díját is: a fiatalok elmondása szerint a zene az életüket jelenti, hiszen egyetlen céljuk, hogy inspirálhassák a magyar kortásaikat, és egykor majd példaképekké is váljanak a következők számára a zenei életben.


Az esős idő ellenére a fellépéseknek állandó nézői is akadtak szép számmal, így a zsűri közönségkedvenc produkciót választhatott különdíjra: a Lantos Gábor & The King's Men hiba nélkül hozta Elvis Presley slágereit és a nyugati part rock'n'roll ízét a borús nyári délutánon.


A tehetségkutató verseny díjait Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere adta át a nyerteseknek, akikkel az idei Budafoki Pezsgő-és Borfesztiválon, valamint egy, kerületi kulturális eseményen találkozhatunk majd még fellépőként.

 

 

Ágoston Eszter