Megszólal a lélek zenéje

Malek Andrea és a Soulistic augusztus 31-én lép fel a budafoki borfesztiválon! Sokoldalú művésznő érkezik Budafokra. A több műfajban is magas színvonalon alkotó, Emerton és Artisjus díjas Malek Andrea a 2016-ban alapított Soulistic nevű projektjével népszerű és hosszú ideig elfelejtett magyar népdalokat szólaltat meg vadonatúj köntösben.

Zenészcsaládból származik, édesapja, Malek Miklós zeneszerző, karmester, édesanyja, Toldy Mária énekesnő, énektanár, a testvére zeneszerző. Malek Andrea a Színművészeti Főiskolán végzett, a magyar és külföldi színpadokon játszott komoly musicalekben (Evita, Nyomorultak, Sakk, a Muzsika Hangja, Chicago, Elizabeth, Camelot, Jézus Krisztus Szupersztár, Macskák, Spamalot) főszerepeket. Országos hírnévre a Szomszédok című televíziós sorozatban tett szert. 

Számos lemeze jelent meg a pop, jazz, sanzon és a világzene jegyében. 

Saját bevallása szerint régi vágya teljesült, amikor a sok külföldi zene után visszatért a saját gyökereihez. A Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon a Malek Andi Soulistic formációt láthatja a közönség. A különleges és kortárs világzenei projekt a neves énekesnő és Jáger Bandi zongorista, zeneszerző együttműködéséből jött létre 2016-ban. A Soulistic a jazz és rhytm and blues stílusokat keveri a magyar népzenével. A Soulistic név a lélek zenéjére, valamint a lélek és a zene közötti szoros kapcsolatra utal. A Malek Andi Soulistic projekt népszerű és hosszú ideig elfelejtett magyar népdalokat (Bújdosik az árva madár, Indulj el egy úton, Édesanyám Rózsafája stb.) mutat meg a közönségnek.

 

Malek Andi Soulistic

A Soulistic a neves énekesnő, Malek Andrea és a zongorista-zeneszerző, Jáger Bandi együttműködéséből jött létre 2016-ban. A formáció egy nagyon különleges projekt, amely a Jazz és az R&B stílust ötvözi a magyar népzenével. A “Soulistic” név a lélek és a zene közötti szoros kapcsolatra utal.

Az együttes „Álom” című saját szerzeményeket tartalmazó legújabb albumát, és a 2017-ben megjelent „Madárka” népdal feldolgozás albumát mutattja be. 

Zenekar tagjai:
Malek Andrea/ének
Jáger Bandi/zongora
Balogh Roland/gitár
Barcza Horváth József/bőgő
Lakatos Pecek András/dob