Márton napi libaságok november 7-én szombaton Budapest Bornegyedében, Budafokon

Most, hogy már javában benne járunk az őszben, Márton naphoz közeledve, mi másról is szólhatna a Pincejárat, mint az újborról és a libasültről.

A finom borok mellé a libazúza pörkölttől kezdve, a libaszárnytőn át a ludaskásáig szinte mindent megkóstolhatunk, ami csak szem-szájnak ingere. De nemcsak a test, a lélek is jóllakik, ha velünk tart november 7-én, Budafokon.

A Katona Borház, egész délután Promontor Jazz Trio/Tarcali Jenő koncerttel, és egy kiemelt ajánlattal várja az érkezőket.  Mindössze 1000 Ft-ért  kóstolhatunk 3 tétel bort, ráadásul ajándék zsíroskenyér, igény esetén tárlatvezetés is jár a csomaghoz.

19.30-tól a humoré a főszerep. “Mondom a Ferinek, Tibi! ” Aradi Tibor és Varga Ferenc József közös humorestje tekinthető meg, a hagyományokhoz híven 3 tételes borkóstolóval. Jegyek vásárolhatók a Klauzál Házban és a jegy.hu rendeszerén keresztül 3600 Ft-ért.

A Várszegi Pincészetben Orbán Bori és a Fehér Mandolin koncert hallható egészen este 21.00-ig, miközben  balatonboglári borvidék boraival és háromfogásos libavacsorával kedveskednek a Pincejárat “utasainak”.

Libavacsora várja a Seybold-Garab Pince vendégeit is. Sütőtök krémleves füstölt libamell chips-el, választható főétellel: libazúza pörkölt galuskával és házi savanyúval vagy ludaskása gerslivel, a desszert: lúdláb pohárkrém. A menü a´ra: 4500 Ft (Elo?zetes regisztra´cio´hoz ko¨to¨tt: +36 70 313-2978 telefonsza´mon vagy orszagcimer@gmail.com.) A pincében Marosi Zoltán harmonikaművész és Jazz Zenekara játszik, valamint Nádor Mónika keramikus és Filotás Viktória szobrászművész kiállítása lesz látható.

A Törley Pezsgőmanufaktúra előzetes regisztrációhoz kötött (muzeum@torley.hu) vezetett pincesétára invitál, 11.00 és 14.30 órai kezdettel. A látogatás végén mindenki megkóstolhatja a megismert technológiák alapján készített pezsgőket, fejenként 3x1 pohár, és ezen alkalomból egy további meglepetés pezsgővel is készülnek. Minden látogató az emblémázott kóstoló poharat ajándékba kapja. A program ára: 4000 Ft/fő.

Aki szereti a finom ételeket és borokat, és kipróbálná magát egy Magyarországon egyedi kérdésköröket tartalmazó vetélkedőben, az legkésőbb november 4-ig regisztráljon + 36 70/6089-777 telefonszámon,  vagy a borkoltokpince@gmail.com email címen. A Borköltők Társasága Étterem különleges, többfogásos libavacsarocsával és a Vimavin Pincészet borkóstolójával készül november első szombatjára.

A 22Boutique Hotel a nap folyamán három alkalommal, három különböző programmal várja az érdeklődőket. 13.00-15.00-ig liba ebéd pezsgő- és borkóstoló Bitai Gergely sommelier-vel (7900 Ft), 16.00-17.00-ig pezsgő és borkóstoló Bitai Gergely sommelier-vel (3990 Ft), végezetül 18.00-20.00-ig libavacsora 4 fogásos menüsorral, pezsgő és borkóstolóval Bitai Gergely sommelier-vel (14.900 Ft.) Jegyvásárlás november 6. péntek 18:00-ig a helyszínen ( 22 Boutique Hotel 1221 Bp Anna utca 9.) vagy előre utalással lehetséges. Jelentkezni az info@22h.hu címen vagy telefonon a +36-20/203-8988 számon lehet.

Akik a helytörténeti séták iránt rajonganak, azok sem maradnak program nélkül, hiszen a Budafoki Légópincét  egy tematikus ismeretterjesztő előadással egybekötött pincesétával tekinthetik majd meg 15.30 és 17.00 órai kezdettel. Idegenvezetőnk Csecserits Artúr, a „Budapest ostroma 1944-1945 és légoltalom a II. világháborúban” kiállítás kurátora lesz. Az ő vezetésével kaphatunk betekintést hidegháború alatt atombiztos óvóhellyé átalakított pincéről, amelyet ma is szinte változatlan állapotban tekinthetünk meg.

Igazán gazdag programmal készül a Záborszky Pince - Borváros is. Jó idő esetén a Mesterségek Múzeuma és a Borutca megtekintése után bepillantást nyerhetünk az egykori Pestiskápolnába és megcsodálhatunk egy 120 éves gőzmozdonyt is. Az 1500 Ft-os ár 2 pohár Záborszky bort is tartalmaz. (10 fő feletti társaságokat előzetes bejelentkezés szerint ettől eltérő időpontban is fogadnak, regisztráció: 06-309-332-330 vagy hilda.achim@palacecatering.hu)

November 7-én 15:00-21:00 óráig, óránkénti indulással ingyenes buszjárat közlekedik a helyszínek között, a  Herman Ottó Intézet jóvoltából. A busz a Városház téri P+R parkolóból indul és körjáratban közlekedik.  A férőhelyek limitált számban állnak rendelkezésre, a menetrend a forgalom függvényében változhat. (a menetrendről részletes leírást http://bornegyed.hu/pincejarat olvashat)

Éljük át együtt a pezsgő borkalandot november 7-én szombaton, Budapest Bornegyedében, Budafokon!

Részletes program itt!