Kovács Kati és Balázs János egy színpadon

Kovács Kati megkerülhetetlen alakja a magyar kultúrának, ami korántsem csak a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjat kiérdemelt, egyedi és varázslatos művészetének tudható be: lenyűgöző személyiségével, önazonosságával legalább akkora nyomot hagyott generációk emlékezetében, mint felejthetetlen dalaival.

A kiváló énekesnő a kerületünk egyik hírességére, Cziffra György zongoraművészre emlékező fesztiválon Balázs János zongoraművésszel koncertezik a MOM Kultban. A szórakozóhely ismertetőjében Szegő András egyik írását idézik Kovács Katiról. Így ír az énekesnőről: „Kovács Kati életében a normákat tisztelő és betartó, miközben éneklésében mindig a végső határokat feszegető művész. Tehetsége vitathatatlan, hangja egyedülálló. A szeretet szolgálója, miközben abszolút öntörvényű, és mindig a maga útját járja. Igazi szabad lélek.” A koncerten többek között azok az immár klasszikussá nemesült dallamok csendülnek fel, amelyek meghatározták az elmúlt hatvan évünket, és mindannyiunk, nők és férfiak, ifjak és örökifjak számára is hordoznak valamilyen jelentést – hirdetik a nem mindennapi eseményről.

Kovács Kati partnereként Balázs János, a zenei stílusok és műfajok polihisztora mindig érzékeny, a pillanatból merítkező zongorajátékával teszi feledhetetlenné az estét. A zenés utazás közben Gundel Takács Gábor sportriporter és televíziós műsorvezető a két előadóval közösen idézi fel a pesti bárkorszak hangulatát és ikonikus történeteit.(

Városházi Híradó