Kettecskén a Magdolna Borklubban

Kolta Péter gitárművészt David Yengibarian tangóharmonikás kíséri december elsején

Hazai pályán, Budafokon játszik a Gerinc utcai lakos, Kolta Péter december elsején. A délutántól estig tartó jazzmuzsika csak azoknak új, akik nem látták a Trio Koltát a szeptemberi pezsgő- és borfesztiválon. Vétek lenne kihagyni az élményt. A Magdolna Borklub vendégei közvetlen közelről figyelhetik a két zenei virtuózt.

 

– Hány muzsikussal lép fel a Magdolna Borklubban? Elfér a trió, vagy kevesebben lesznek?

– Helyszűke miatt most csak ketten leszünk a színpadon, de mondhatnám, hogy ilyen közel még sohasem voltunk a közönséghez, mint amennyire december elsején leszünk. Családias hangulatban délután háromkor kezdünk, és este nyolcig zenélünk, miközben a látogató vendégek esznek-isznak egy méterre tőlünk. Én flamencogitáron játszom, rajtam kívül az örmény származású tangóharmonikás (bár ő nem szereti ezt a megnevezést…), David Yengibarian lép fel. Róla érdemes tudni, hogy a maga hangszerén ő az egyik legjobb a világon.

 

– Felvillanyozza a lehetőség, hogy újra Budafokon zenélhet?

– Szeptember elején játszottam egy órát a Promontor udvarban a pezsgő- és borfesztiválon, azt nagyon élveztem, remélem, a közönség is jól szórakozott. A nyáron felléptünk a Paloznaki Jazzpikniken, s utána adódott a lehetőség, hogy Budafokon is zenélhetünk. Szerepeltünk az újságban, nekem egyébként is sokat jelentett, mivel itt, a huszonkettedik kerületben, a Gerinc utcában lakom.

 

– Milyen gyakran koncertezik, tele van a naptár az év végéig?

– Nem vagyok hatékony önmenedzselő, sőt, még jó szervezőnek sem mondanám magam, de persze fellépünk még az idén. Játszom Kovács Kati, Wolf Kati, Vastag Csaba zenekarában, az újjáalakult V-Tech zenei kíséretében is részt veszek. Velük tehát van, illetve lesz megfelelő mennyiségű koncertélményem, s részben ez biztosítja a megélhetést. A jazz jellegű fellépéseket sem akarom elhanyagolni. Talán hatékony szervezéssel, menedzseléssel ez is változhat a jövőben.

Szilágyi László