Később térhet vissza a vendég

Kerületünk visszatérő vendége Tóth Vera, aki március 29-én Pásztor Annával és a Budapest Jazz Orhestrával lépett volna színpadra a Klauzál Házban. A koncert a rendkívüli helyzet miatt ugyan elmarad, az Artisjus-díjas énekesnő azonban a mielőbbi találkozásban bízva, szívesen mesélt nemrégiben lezajlott születésnapjáról, zenekarairól és újabb teendőiről.

– Remélem, rövidesen énekelhetek a budafok-tétényi közönségnek, mert eddig mindig remekül éreztem magam a XXII. kerületben. Nagyon élveztem, amikor az egyik borfesztiválon a Random csapatával, Vitaris Ivánnal és az amerikai Big Johnnal zenéltünk, és öröm volt együtt lenni a művelődési ház színpadán a ma is elképesztő energiákat megmozgató Charlie-val is – válaszolta bevezető kérdésünkre a Megasztár első szériájának győztese, Tóth Vera, aki március 3-án ünnepelte harmincötödik születésnapját.

– Milyen programot szervezett e jeles napra?

– Huszonéves koromban úgy éreztem, mindenképpen hatalmas bulit kell csapni, lehetőleg nagy társaságban, több száz emberrel, de ahogy telik az idő, egyre kevésbé hiányzik ez a fajta felhajtás. Ma már inkább azokkal szeretek együtt lenni, akik igazán közel állnak hozzám, a családommal, a szerelmemmel és a legjobb barátaimmal. Velük igazán jól érzem magam, minőségi időt tölthetünk együtt. Párommal idén Palkonyán ünnepeltünk. Zoli (Pauli Zoltán, a Palkonyha tulajdonosa, borász – a szerk.) gasztroszakember és istenien főz, de a születésnapomon ő is vendég volt a vacsorán.

– Magánéletéről szinte naponta olvashatunk a bulvársajtóban, de mi történik az énekesnő Tóth Verával?

– Büszke vagyok arra, hogy immár tíz éve Magyarország egyik legnépszerűbb big bandjével, a Budapest Jazz Orchestrával léphetek fel. Boldogság számomra, hogy ilyen nagyszámú zenekart mozgathatok, és nemcsak egy-egy koncerten, de országjáró útjaink során is, ahol Pásztor Anna és Vitaris Iván is a csapat tagjai. Egyik legnagyobb siker az életemben az a stíluskavalkád, amellyel turnézunk. Nagyon megtisztelő volt számomra, amikor két éve Farkas Robiék a Budapest Bárba hívtak énekelni. Azóta velük is együtt dolgozom, és nagyon élvezem, hogy a tizenkét fős zenekar minden koncerten beleadja szívét-lelkét. A harmadik zenekarommal, a Tóth Vera Quartettel (Trap Kapitány – szájdob, Duka László – hegedű és Bérces Viktor – zongora) a Kis koncertek, nagy borélmények című gasztroművészeti esteken zenélünk. A párommal együtt szervezett programon ötfogásos vacsora, borkóstoló, a kvartett és egy vendégművész várja az érdeklődőket az exkluzív helyszínen.

(Tamás Angéla)